Falun har hittat formen

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:

SPORTBLADET

Tog tredje raka mot Helsingborg

Efter tre raka förluster i säsongsinledningen har förhandsfavoriten Falun hittat formen.

Laget tog tredje raka vinsten via seger mot Helsingborg och fortsatte därmed klättringen uppåt i tabellen.

– Vi växer och växer, säger tränaren Andreas Lundmark.

Falun, som storsatsat inför säsongen med bland annat värvningar som Billy Nilsson och Jonas Svahn, inledde SSL-säsongen med tre raka nederlag och 24 insläppta mål, men har sedan genomgått en förvandling.

Lagets 6-2-seger hemma mot Helsingborg var tredje raka viktorian och nu är dalalaget uppe som femma i tabellen.

Den stora anledningen till uppryckningen är skärpningen i försvarsspelet, där man bara släppt in tio mål på de tre senaste matcherna.

– Vi gör en riktigt stabil defensiv insats. Vi var lite ofokuserade vid deras andra mål, men annars var det bra, säger forwarden och målskytten Alexander Galante Carlström till TV4 Sport efter matchen.

– I de första omgångarna släppte vi in massor av mål och därav så har vi fått flytta över fokus mer på försvarsspelet och ta det därifrån.

Att självförtroendet växte märktes inte minst vid 5-1-målet där Jonas Adriansson fri med Helsingborgs målvakt gjorde en passning bakom ryggen som friställde Billy Nilsson som kunde raka in bollen i tom bur.

– Vi har tre raka segrar och förhoppningsvis lossnar det på allvar nu. Jag tycker att vi växer och växer, säger tränaren Andreas Lundmark.

– Det här var en medioker match och farten och passningsspelet saknas, men vi lyckas vinna ändå. Det är för mycket handbroms från vår sida och vi borde kunna slappna av mer med tanke på att vi har ledningen, men det händer inte. Släpper vi bara på handbromsen kan det här bli riktigt bra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN