Stjärnan tillbaka – efter skräckfallet

SPORTBLADET

Konkurrenten: ”Glädjande att höra”

Foto: Hans Grügger

Hans Gruggers skräckfall fick alpinvärlden att hålla andan.

Nu är han mirakulöst tillbaka och siktar på att åter nå världstoppen.

– Han sa att han hade lust att åka lite. Det är glädjande att höra att han tänker på skidåkning igen, säger norska stjärnan Aksel Lund Svindal till VG.

Österrikaren Hans Grugger, 29, är en rutinerad fartåkare som kört störtlopp i världscupen sedan 2003. Han har totalt fyra världscupsegrar på meritlistan.

Den 20 januari kraschade Grugger i det extremt tuffa störtloppet i Kitzbühel och skadades så illa att han tvingades genomgå en akut hjärnoperation på sjukhuset.

För drygt en vecka sedan fick Grugger tillstånd av läkarna att stå på skidor igen och inom den närmsta framtiden ska han känna sig för i backen, uppger Verdens Gang.

Hoppas på bättre hjälmar

– Grugger ska försöka sig på att åka skidor igen och se hur det känns. Därefter avgörs det vad som sker fortsättningsvis, säger Matthias Nagl på österrikiska tidningen Wiener Zeitung till VG.

– Han kommer inte kunna konkurrera under det kommande halvåret, så en comeback i vinter är inte realistiskt.

Norska stjärnan Aksel Lund Svindal hoppas nu att man satsar på att göra hjälmarna ännu bättre.

– De hjälmar vi använder nu är konstruerade för snö, men vi åker mest på is. Hjälmarna borde vara av samma slag som  de som används i motorsport, som är konstruerade att tåla asfalt, säger Aksel Lund Svindal till VG.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint