Ekwall: Det gör förbannat ont

Berättar om sjukdomen

Patrick Ekwall.
Patrick Ekwall.

På torsdagen väckte nyheten att Patrick Ekwall drabbats av bältros stor uppmärksamhet.

Nu berättar den kände programledaren om sjukdomen och tonar ner symptomen.

– Det bränner lite i skinnet men är inte mycket värre än så. Det gör ont i hårbottnen och gör ont i tuttarna, säger Ekwall i ett TV-klipp på sin blogg.

Patrick Ekwall gick i veckan själv på sin blogg ut med att han drabbats av bältros, eller ”helveteselden” som programledaren själv kallade det. Det handlar om en virussjukdom som oftast leder till att man får smärtor och vätskefyllda blåsor på huden.

”Gör ont i tuttarna”

Nu berättar 46-åringen själv om symptomen.

– Det bränner lite i skinnet men är inte mycket värre än så. Det gör ont i hårbottnen och gör ont i tuttarna. Jag känner mig, kan jag tänka mig, som en gravid kvinna gör när det spänner till ordentligt och gör lite ont i ryggen. Men det är inte mycket värre än en jävligt jobbig finne i röven eller en stukad fot, säger Ekwall i ett videoklipp på sin blogg på fotbollskanalen.se.

”Gör förbannat ont”

Ekwall reagerar samtidigt på rapporteringen kring sjukdomen som han anser varit överdriven.

– Jag ligger inte i sjukhussängen utan sitter i soffan, trots alla rubriker, säger 46-åringen.

– Det sätter sig i nerverna på något vis och då gör det förbannat ont, men är relativt vanligt. Det är ganska många som har det. Nu har jag det alltså och hoppas att det snart ska gå över.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.