Knockades – sen sänkte han Rögle

SPORTBLADET

Bofors fortsätter haka på i serietoppen

Först blev han liggande på isen efter en armbågstackling mot huvudet.

Sedan reste sig Fredrik Höggren och såg till att Bofors kunde vända och vinna med 7-5 mot Rögle.

– Det var jävligt starkt att vinna den här matchen, säger Höggren.

Det var efter 13 minuter av den första perioden som Bofors Fredrik Höggren blev liggande på isen efter en armbågstackling från Jonathan Zaar.

Den 19-årige Röglebacken åkte på matchstraff för tilltaget och i det efterföljande numerära överläget kunde Bofors Eetu Qvist kvittera till 2-2.

Och Höggren skulle repa sig snabbt från smällen. Efter 4.28 av den andra perioden satte han 3-2 till Bofors.

– Jag tror att jag fick hans klubbknopp i ansiktet. Det var väl det som gjorde lite ont från början. Men det var ingen större fara, säger Fredrik Höggren.

Målvaktsbytet gav seger

Men Rögle skulle vända tillbaka. Inom loppet av mindre än tre minuter gjorde skåningarna tre snabba mål och gick ifrån till en tvåmålsledning.

Då bestämde sig Bofors-tränaren Sam Hallam för att byta ut höstens succémålvakt Daniel Bellissimo och skicka in 20-årige debutanten Andreas Ollikainen i kassen.

Det blev ett lyckodrag.

Vände sent

När Fredrik Höggren spelade fram till Adam Björklund, som styrde in pucken med skridskon, efter 13 minuter av den tredje perioden betydde det 6-5 till Bofors.

Linus Persson kunde sedan fullborda Bofors vändning från 3-5 till 7-5 och fastställa slutresultatet med mindre än två minuter kvar att spela av matchen.

– Mycket mål blev det och det svängde mycket. Det var jävligt starkt av oss att vinna den här matchen, säger Höggren.

Bofors ligger på tredje plats i tabellen med en poäng upp till andraplacerade Västerås.

– Det var väldigt många år sedan vi startade en säsong så här bra. Vi jobbar väldigt hårt och sätter en väldig stolthet i det vi gör. Sedan får vi ju se vart det bär av, säger Fredrik Höggren, som är inne på sin åttonde raka säsong i Bofors.