Nieminen klar för semifinal

SPORTBLADET

Finländaren får möta Blake

Foto: Jarkko Nieminen.

Jarkko Nieminen besegrade Tobias Kamke och är klar för semifinal i Stockholm Open.

– Jag är jättenöjd, säger den 30-årige finländaren, som nu ställs mot James Blake.

Gaël Monfils och Milos Raonic gör upp om den andra finalplatsen.
 

Nieminen har rasat till 73:e plats på världsrankingen och tvingas därför varva ATP-turneringar med spel på challengertouren.I Stockholm Open spelar han dock alltid bra.– Det måste bero på hemmakänslan.

– Jag älskar att spela i Båstad också, men det här underlaget passar mitt spel bättre, säger Nieminen.Nu är han, precis som i fjol, klar för semifinal.

Finländaren inledde darrigt mot Tobias Kamke men fick ordning på spelet och var i skiljeset flera klasser bättre än sin tyske motståndare. Matchen slutade 3-6, 7-5, 6-1.– Jag är jättenöjd. Från baslinjen kändes det riktigt bra, säger han.

Nieminen hade en matchboll i fjolårets semifinal mot Florian Mayer men föll till slut med 6-4, 4-6, 6-7. I årets semi får han möta James Blake, som inte behövde spela sin match mot David Nalbandian.Argentinaren tvingades lämna walk over på grund av en sträckning i baksidan av ena låret.

– Blake slog jag för första gången i Stockholm Open förra året, i kvartsfinalen. Jag måste spela riktigt bra för att vinna, säger Jarkko Nieminen.Finländaren har som bäst varit nummer 13 på rankingen.

Fem år har gått sedan dess.–

Jag känner att jag fortfarande kan spela lika bra, men det är inte lätt att göra det varje vecka. Nu är det mycket upp och ner, säger Nieminen.I den andra semifinalen möts Gaël Monfils och Milos Raonic, som besegrade Kevin Anderson respektive Grigor Dimitrov. Den förstaseedade fransmannen vann med 7-5, 7-5 efter att ha räddat en setboll i första set.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis