Motorsport

Avled efter kraschen

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Moto GP skakas av dödsolycka

Moto GP-racet i Malaysia bröts efter att Marco Simoncelli kraschat och sedan blivit påkörd.

Den 24-årige italienaren tappade hjälmen och blev liggande på asfalten framför chockade åskådare.

Simoncelli fördes snabbt till sjukhus men hans liv gick inte att rädda, skriver BBC.

Marco Simoncelli tappade kontrollen under Malaysias Moto GP. När italienaren sedan låg på banan hann inte bakomvarande Colin Edwards styra undan.

Avled av sina skador

Amerikanen körde rakt på Simoncelli som tappade hjälmen och blev liggande livlös på asfalten. BBC rapporterar att sjukvårdspersonal snabbt var på plats och inom några minuter hade lyft in 24-åringen i den väntande ambulansen.

Racet avbröts omedelbart men både förare och publik dröjde kvar på tävlingsområdet för att få de senaste rapporterna om Simoncellis tillstånd.

Italienaren körde för Honda och flera i teamet grät öppet i depån efter olyckan. Strax efter elva kom sedan beskedet att Marco Simoncelli avlidit av sina skador, skriver BBC.

”Illamående av bilderna”

– Så fort jag såg bilderna blev jag illamående. När hjälmen åker av är det inte ett bra tecken, säger världsmästaren Casey Stoner till BBC.

Det här var italienarens andra år i Moto GP efter fjolårets åttondeplats i mästerskapet. I år hade 24-åringen tagit två pallplatser och säkrat en pole position.

– Han var redan medvetslös när det medicinska teamet kom fram. Vi försökte återuppliva honom men misslyckades. Han dog 45 minuter senare, säger Moto GP:s medicinske chef Michele Macchiagodena till AP.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport