Latvala kraschade –  bilen totalförstördes

SPORTBLADET

Testerna avbröts direkt

Ford har återigen tvingats ändra i sina tester.

På grund av en krasch.

Foto: Latvala i fjolårets Portugalrally.

Ford inledde säsongen strålande i och med att Mikko Hirvonen vann Svenska rallyt och Jari Matti Latvala var trea. Men under testerna i Portugal har det gått betydligt sämre.

I går kraschade Jari Matti Latvala så illa att bilen förstördes och teamet tvingades avsluta testerna.

Nu har teamet bestämt sig för att återuppta testandet i helgen, men med en reservbil. På lördag och söndag ska Mikko Hirvonen köra och på måndag är det Latvalas tur igen. Både han och kartläsaren Mikka Anttila klarade sig utan skador.

- Förhoppningsvis stör det inte vår uppladdning inför Mexikos VM-rally, säger Fords teamchef Malcom Wilson.

- Tyvärr kraschade Jari under sin sista körning, den andra bilen är på väg till Portugal så att Mikko kan köra med den. Även Jari ska köra en dag till, det betyder att båda förarna får två dagar på grus inför tävlingen i Mexiko.

Kortare hjulavstånd

Latvala kraschade redan under vintertesterna i Sverige tidigare i år och då tvingades han ställa in Arctic Rally. Den här gången ska bilen ha skadats på två ställen när den voltade och den måste repareras hos M-Sport i England.

Enligt Wilson är den nya Fiestan något svårare att köra än föregångaren Focus.

- Efter tävlingen i Sverige sa båda förarna att bilen reagerar snabbare och är svårare att köra eftersom hjulavståndet är kortare än tidigare, säger Wilson.

- Det verkar vara Jaris problem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally