”Ångesten var det värsta som jag känt”

SPORTBLADET

Läs hela historien om Viktor "Isildur1" Blom

Viktor "Isildur1" Blom har kallats "pokerns Zlatan" och blivit superkändis sen han trädde fram under sitt riktiga namn.

I det senaste numret av Poker Magazine kan du läsa hela 20-åringens historia, hur karriären satte fart i dalsländska Ed och hur han spelade bort 1,8 miljoner kronor redan när han gick i gymnasiet och fick tigga av sina föräldrar för att ha råd till hyran.

– Ångesten var något av det värsta jag känt, säger han.

Foto: Läs hela historien om Viktor Blom i nya numret av Poker Magazine.

Sen Viktor Blom kom ut som nätpokerlegendaren "Isildur1" under Pokerstars Caribbean Adventure på Bahamas i början av januari har 20-åringen från Ed varit världens mest omskrivna svenskar överhuvudtaget.

I det nya numret av Poker Magazine finns hela stjärnans pokerhistoria dokumenterad från början, hur han började spela med sin bror och om småpengar på rasterna i skolan. Viktor Blom berättar också om hur han som 18-åring gymnasieelev i Uddevalla lyckades spela ihop 1,8 miljoner kronor – bara för att sen förlora alltihop på en enda kväll.

"Det var ett rent helvete"

– Ångesten var något av det värsta jag känt. Alltså, att vakna av att klockan ringer en kall decembermorgon, när man suttit uppe i stort sett hela natten och spelat och tömt kontot, för att sedan gå till skolan där jag låg efter i princip allt, var ett rent helvete, säger han.

Viktor Blom spelade till och med bort sina hyrespengar och var tvungen att ringa hem till sina föräldrar för att förklara sig och tigga ihop pengar till mat och boende.

– Det var pengar som skulle gå till hyror och sånt. Därför hade jag kunnat riskera att förlora allt ändå. Det blev samtal hem och det var inte kul alls. Pappa flippade men mamma var lugnare. Jag pratade med mamma och hörde pappa skrika i bakgrunden. Kände då att jag inte orkade mer. Det var jag som förlorat pengarna, och visst är det helt sjukt att förlora så mycket pengar som jag haft.

Hela reportaget läser du i senaste numret av Poker Magazine som finns ute i butik i dag, torsdagen den 3 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker