Nu ska Vettel bli större än 'Schumi'

SPORTBLADET

Jagar legendarens rekord

Foto: Michael Schumacher har hamnat i skymundan bakom Vettel.

Sebastian Vettel har titeln.

Men han är inte nöjd.

Nu är han på jakt efter rekorden.

I höstas blev Sebastian Vettel tidernas yngsta F1-världsmästare. Han vann de två avslutande loppen och han har vunnit de två inledande loppen den här säsongen. Det gör att han närmar sig ett av stormästaren Michael Schumachers rekord, det på sju segrar i rad som han delar med Alberto Ascari.

– Va, stämmer det verkligen? Var det bara sju segrar?, säger Sebastian Vettel till Bild.

Vinner han i helgen krävs det ”bara” tre segrar till, i Turkiet, Spanien och Monaco och han har raderat ut sin idols rekordnotering.

Perfekt inledning

Den unge tysken har dessutom chansen att slå ytterligare fyra av Michael Schumachers rekord i år, och han kan bli en av åtta förare som lyckats försvara sin titel minst en gång.

– Men det är långt kvar tills jag kan prata om VM-titeln. Självklart tar jag med mig varenda poäng som jag får och det har ju gått väldigt bra de senaste två loppen, säger Vettel till Motorsporttotal.

Han har inlett med två gånger 25 poäng i Australien och i Malaysia.

På söndag kan han ta ytterligare en seger och 25 poäng i Kina.

– Vi har bara kört 2 av 19 lopp, det är 17 kvar. Då kan man ta betydligt många fler poäng än de jag har tagit de senaste två tävlingarna. Jag är inget geni, men det har jag fattat i alla fall.

Säsongen har inletts betydligt bättre än förra året då Red Bull hade stora problem med tillförlitligheten på bilen. Det enda problemet har varit KERS, hybridsystemet som ger över 80 extra hästkrafter under sex sekunder varje varv.

Det fanns inte ombord i premiären och i det förra loppet förbjöd stallet Sebastian Vettel att använda det när han var i ledningen. Men eftersom han har varit klart bäst ändå så har de problemen inte haft någon betydelse.

”Stort steg framåt”

– Vi är väldigt nöjda, vi har ett bra paket och vi har jobbat hårt. I fjol hade vi problem under samma period, men det har vi inte haft i år. Vi har tagit ett stort steg framåt, säger Sebastian Vettel.

Mot en ny VM-titel och mot nya rekord.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1