Alpintalangen slutar – endast 24 år gammal

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Lisa Blomqvist.

Lisa Blomqvist lägger skidorna på hyllan – endast 24 år gammal.

Nu väljer hon istället att satsa på studier.

På meritlistan har hon bland annat ett JVM-silver.

Den alpina skidåkaren Lisa Blomqvist, 24, avslutar karriären.

Umeå-åkaren har representerat landslaget sedan 2010 och har trots sin ringa ålder en lång meritlista.

Hon har bland annat ett JVM-silver i kombination, en seger i Europacupen samt två SM-guld och medaljer i samtliga discipliner.

– Alpint har varit det är det roligaste jag vet så länge jag kan minnas och när jag ser tillbaka på min karriär och min satsning mot toppen har det alltid varit värt det. Men sedan ett tag tillbaka så har jag upptäckt andra saker som just nu är ännu roligare och som jag vill utforska, säger Lisa i ett pressmeddelande från Svenska Skidförbundet.

Skadedrabbad karriär

Blomqvist har kämpat sig tillbaka efter många skador i sin karriär, men känner sig nu färdig med skidåkningen på elitnivå. Istället ska hon nu lägga fokus på sina studier på läkarlinjen i Umeå.

– Jag är stolt över vad jag åstadkommit och även att jag nu tar det här beslutet. Det känns helt rätt och jag tar mig an en helt ny utmaning fylld av motivation, säger Blomqvist som gärna ser en framtid inom skidåkningen trots allt.

– Någonstans finns det ett drömscenario om att åter få stå i backen med landslagskläder igen, men kanske då som landslagsläkare, säger Lisa.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM