Marcus Ericsson om Formel 1 och 2019

Satsar på F1 och comeback 2020

avAnna Andersson

2019 finns han inte med i startuppställningen.

Men Marcus Ericsson har inte gett upp hoppet.

– Mitt mål är att ta mig tillbaka till F1, säger han.

I tidsdags bekräftade Alfa Romeo Sauber sin andra och tredje förare för 2019. Antonio Giovanazzi tog platsen intill Kimi Räikkönen.

Marcus Ericsson fick titeln tredjeförare och ambassadör.

Det betyder att han inte är garanterad någon racingplats nästa säsong utan att han ska vara beredd om någon av de ordinarie förarna skadar sig eller blir sjuka. Dessutom kan han få köra vissa tester och han får representera teamet.

– Det är klart att jag är besviken över att jag inte får tävla, men jag är glad över att jag kan fortsätta att arbeta tillsammans med teamet, säger Marcus Ericsson på presskonferensen inför Rysslands GP i Formel 1.

– Men det är klart att jag vill tävla. Det har inte gått så lång tid än och jag ska se vilka alternativ som finns.

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson satsar mot comeback i F1 2020

Ericsson satsar på comeback i F1 2020

Intressanta serier som skulle kunna kombineras med ett tredjeförarjobb i F1 är amerikanska IndyCar, WEC, möjligen Formula E eller japanska Super Formula. Det skulle kunna vara aktuellt för 2019 - för därefter vill Marcus Ericsson göra comeback.

I F1 år 2020.

– Målet är att fortsätta i Formel 1, uppenbarligen blir det inte så 2019, men efter det. Vi får helt enkelt se, säger han.

Marcus Ericsson har kört Formel 1 sedan 2014 då han debuterade med Caterham, de senaste fyra säsongerna har han representerat Sauber och han hoppades på ett fortsatt samarbete med teamet.

– När Kimi skrev på insåg jag att det var dåliga nyheter för mig, men jag hoppades fortfarande, berättar han under presskonferensen.

– Sedan bekräftade de Antonio också och då fick jag och min manager se vilka möjligheter som fanns kvar. Vi bestämde oss för att det bästa alternativet för mig är att stanna i Sauber även 2019.

I år har han sex VM-deltävlingar kvar i F1, nästa avgörs i Ryssland på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM