Sjöberg föll i bronsmatch

SPORTBLADET

Bitter förlust för svensken i OS-brottningen

PEKING. I skymundan av skandalen runt Ara Abrahamian gick en annan svensk brottare medaljmatch i dag.

Jalmar Sjöberg, 23, föll dock i bronsmatchen.

Regerande världsmästaren Youri Patrikeev, Armenien, blev för svår.

Foto: Jalmar Sjöberg deppar.

Jalmar Sjöberg svarade för sin brottarkarriärs främsta insats på torsdagen.

Men hans fjärdeplats i 120 kg i OS-brottningen hamnade helt i skuggan av kaoset kring Ara Abrahamian.

Jalmar Sjöberg blev ofrivilligt indragen i dramat kring Ara Abrahamian. De brottades i samma pass, och tillbringade timmarna efter de skandalartade scenerna efter Abrahamians semifinal tillsammans.

– Vi är rumskamrater, vi brukar bo ihop, sade Sjöberg. Jag blev ju ledsen för det dom gjorde mot honom i semin. Han var jävligt knäckt. Jag frågade honom om han inte skulle gå bronsmatchen, men han sade att han var så knäckt.

– Sedan åkte jag till hallen och jag blev nästan förvånad när han kom dit. Men jag blev jäkligt glad också.

”Försökte med ett lyft”

Sjöberg hävdade att stöket kring Abrahamian inte störde honom i hans bronsdrabbning. Det var där han hamnade efter förlust i semifinalen mot slutsegraren Mijain Lopez, Kuba.

Och även Jurij Patrikejev, Armenien blev för svår. Han brottades tidigare för Ryssland och har tre EM-guld och två VM-brons på meritlistan.

Nu skrevs Patrikejev bronsseger till 2–1. En rullning då Sjöberg var i parterrläge i sista perioden avgjorde.

– Jag försökte med ett lyft sedan, men det dömdes utanför mattan och jag fick inga poäng. Det var nog rätt, sade Sjöberg.

– Det var första gången jag mötte honom, han är jäkligt duktig. Jag tycker jag lika gärna kunde ha vunnit. Kubanen i semin var bättre än jag, men det är inte långt borta. Jag är besviken, men om jag tränar rätt så kan jag slå honom också.

Till skillnad mot Abrahamian ser Sjöberg en lång brottningsframtid framför sig. Fjärdeplatsen i OS värderade han som det största hittills, större än EM-bronset förra året.

Men han hade förståelse för att Abrahamian vägrade ta med sig sin bronsmedalj.

– Det var väl rätt av honom. Egentligen var det ju han som skulle ha vunnit. Det var hans tredje OS och förra gången hände samma sak.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS