Veckans motorlista

SPORTBLADET

1. VALENTINO ROSSI

Han leder VM inför Tjeckiens GP, men det stora snacket handlar om bråket mellan honom och den regerande mästaren Casey Stoner.

I Laguna Seca var Rossi aggressiv i körningen och Stoner körde av och slutade tvåa. Efteråt var australiern hård i orden:

– I många manövrar var han för tuff.

Rossi höll inte med.

Nästa rond avgörs på söndag.

2. MIKKO HIRVONEN

Han går in som VM-ledare i Tysklands GP, helgens VM-deltävling i rally.

– Självklart är vi finländare bättre på grus, men vi är

numera betydligt starkare på asfalt och den fuktiga tyska sommaren ger inte oss några nackdelar.

3. SEBASTIAN LOEB

Även han är klar för Race of Champions den 14 december i London. Han möter bland annat Andy Priaulx, Michael Schumacher och Mattias Ekström.

4. ANDREAS JONSSON

Är Sveriges hopp inför lördagens GP i Målilla. Han vurpade under en speedwaymatch i Polen förra veckan, men det är ingen fara med honom. Däremot har han tillbringat veckan på BB i väntan på att bli pappa för första gången.

5. KIMI RÄIKKÖNEN

Anledningen till att han inte lyckats så bra ligger i däcken. Själv har han kritiserat Bridgestone, men teamkollegan har en annan förklaring:

– På fem försök lyckas jag få däcken i rätt temperatur fyra gånger, Kimi bara en, säger Felipe Massa till auto, motor und sport.

– När han klarar det är han förbannat snabb.

6. KENNETH HANSEN

Han leder EM i rallycross när det är fyra omgångar kvar. Han var trea senast, men ändå har han sju poäng ner till landsmannen Michael Jernberg. I helgen kör de i Holland.

7. SCOTT SPEED

Efter Juan Pablo Montoya och Jac Villneuve är det dags för nästa före detta F1-förare att köra Nascar. Amerikanen Scott Speed ska göra debut i en Red Bull Toyota, under hösten. Hur fortsättningen blir är inte klart skriver USA Today.

8. ADRIAN SUTIL

Han stannar hos Force India F1 och teamkollegan Giancarlo Fisichella, Italien, stannar även han 2009.

9. SEBASTIAN HOHENTAL

I helgen är det dags för honom och Marcus Ericsson att tävla på F1-banan Silverstone i England. Svenskarna ligger sexa (Hohenthal) och sjua (Ericsson) i brittiska F3 efter 16 av 22 lopp.

10. DINO TORO

Renaults före detta aerodynamiker har avlidit. Efter fyra år förlorade han kampen mot cancern. För två månader sedan avslutade han sitt jobb hos F1-stallet. Dino Toro var framförallt mannen bakom de två bilar som Fernando Alonso förde till VM-guld 2005 och 2006.

ARTIKELN HANDLAR OM