Mercedes söker tysk toppförare

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Drömmer om en ny Schumacher: ”Vore fantastiskt”

1 av 3 | Foto: Foto: AP
ÖNSKEDRÖMMEN Bernie Ecclestone hoppas att Mercedes inom en överskådlig framtid kan knyta en tysk förare till stallet. ”Man såg ju tydligt vad som hände i Tyskland när Michael Schumacher plötsligt satt i en bil där han kunde vinna, säger F1-gurun.

Mercedes leder VM och har precis presenterat sitt förarpar för 2009.

Men är hårt pressat på hemmaplan – och av flera F1-kännare.

– En tysk förare som kunde vinna i en Mercedes, det vore fantastiskt, säger Bernie Ecclestone.

Mercedes äger 40 procent av McLaren-Mercedes och är därmed den största enskilda ägaren i stallet och för det tyska bilföretaget finns ett problem.Deras förarduo kommer från Storbritannien och Finland.

Lewis Hamilton har kontrakt till och med 2012, medan det i går blev officiellt att Heikki Kovalainen kör för stallet även 2009 – samtidigt vill tyskarna se en tysk förare hos sitt Mercedes.

76,7 procent av läsarna av den största sporttidningen, SportBild vill se en tysk förare i stallet, precis som den förre Mercedeschefen Jürgen Hubert, den förre F1-föraren Hans-Joachim Stuck, Toro Rossos Gerhard Berger och F1-gurun Bernie Ecclestone.

Flera rykten

– Man såg ju tydligt vad som hände i Tyskland när Michael Schumacher plötsligt satt i en bil där han kunde vinna. En tysk förare som kunde vinna i en Mercedes, det vore fantastiskt, säger Ecclestone till SportBild och han får medhåll av Hans-Joachim Stuck:

– Mercedes bygger den bästa F1-bilen och därför är det hög tid att de sätter en tysk förare i sin silverpil.

Den senaste tiden har det ryktats om att Nico Rosberg, son till den förre finländske världsmästaren Keke Rosberg, skulle ta över efter Heikki Kovalainen, men problemet har hela tiden varit att han har ett kontrakt med Williams.

När McLaren-Mercedes i slutet av förra säsongen gjorde en framstöt svarade Frank Williams med att höja tyskens lön till 48 miljoner kronor i år och 86 miljoner kronor nästa säsong, motprestationen var att Nico Rosberg strök klausulen som gav honom rätt att gå till ett toppteam, skriver SportBild.

– Men det är hög tid för Mercedes att de kontrakterar en tysk förare så snart det finns någon ledig, säger den förre Mercedeschefen Jürgen Hubert.

Två möjliga

Även den nuvarande sportchefen Norbert Haug har tidigare sagt till RTL att han gärna ser en landsman i cockpit, så snart det finns någon kompetent förare som är ledig.

Till 2010 års säsong finns det fyra man att välja på, BMW:s Nick Heidfeld, Force Indias Adrian Sutil, Williams Nico Rosberg och framtidsmannen Nico Hülkenberg, i dag testförare hos Williams.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport