Lägger bud på Chanko

SPORTBLADET

Efter drömmålet – nu jagas Lolo av storklubbar

”Lolo” Chanko satte en drömfrispark mot Sundsvall. Nu kan Sportbladet avslöja att en stor östeuropeisk klubb inom ett par dagar kommer lägga ett bud på den förre landslagsspelaren.

– Jag kan inte springa runt och tänka på proffslivet, säger han efter 2–1-segern.

Foto: Frisparkskung Louay Chanko skruvade in 1–0 på frispark mot Sundsvall – nu väntas en östeuropeisk klubb lägga bud på Bajens mittfältare.

Louay Chanko, 28, vill göra en sista utlandssejour. Och det börjar bli bråttom – endast två veckor återstår innan transferfönstret stänger.

Men det finns intresse, bland annat från klubbar i sydeuropa.

En penningstark östeuropeisk klubb uppges dock ligga närmast Chanko. Klubben hade representanter på plats på Norrporten Arena i Sundsvall i går – och fick se ”Lolo” Chanko sätta 1–0 med en underbart vacker frispark.

”Nött frisparkar”

– Jag har nött mycket frisparkar på sistone, det har gett mig ett självförtroende som jag inte har haft på ett tag. På nära håll finns det ingen bättre än mig i allsvenskan, säger Chanko med ett brett leende.

Han fortsätter:

– Jag måste alltid vara på topp, annars kommer man ingen vart. Men skulle jag springa runt och tänka på proffslivet skulle min form gå ner.

Chanko vill helst inte prata om sin framtid. På den punkten är han på sin vakt.

– Ja, jag koncentrerar mig på matcherna. Det var otroligt skönt att vinna, att leda Stockholmsserien är aldrig fel.

GIF Sundsvall hann kvittera innan Christian Traoré gjorde 2–1 på tilläggstid.

– Svårt att beskriva med ord, men så klart jätteskönt. Jag gör inte mål så ofta och blev nervös precis innan jag skulle skjuta, säger han.

”Tittar uppåt”

”Lolo” Chankos långboll nickskarvades av Olof Guterstam ner till Traoré – som dunkade in segermålet bakom duktiga Gif-målvakten Andreas Lindberg.

Nu ligger Bajen fem poäng före AIK och hakar på topplagen.

– Jag är otroligt glad över att grabbarna fick utdelning på sitt slit, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson.

Petter Andersson:

– Vi tittar uppåt i tabellen, vi har ju bara åtta poäng upp till Kalmar. Det är det vi strävar efter.