Waldegård och Blomqvist kör för McRaes minne

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vem toppar och vem floppar i veckans motorlista

1 Valentino Rossi

?Seger i Misano och 75 poängs ledning före den regerande MotoGP-mästaren Casey Stoner och italienaren kan ta åtton­de­ VM-titeln om han vinner i Indianapolis, USA. Förut­sättningen är att Casey Stoner inte tar sig i mål. Australiensaren har en teoretisk chans på VM-titeln, men han har själv givit upp.

– Vi har försökt allt och visat att vi är snabba det ger mig självförtroende för nästa säsong. Nu ser jag fram emot 209, säger han enligt motorsporttotal.

2 Dario Franchitti

?Efter misslyckandet i NASCAR är han klar för Indycar och Ganassi. 2009 blir han stallkompis med Scott Dixon i Ganassi-Dallara Racing. Dixon väntas ta hem årets IRL-titeln och i så fall kör stallet nästa år med de två senaste säsongernas mästare.

3 Felipe Massa

?Seger i Valencia och Ferraris brasilianske förare jagar nu VM-ledaren Lewis Hamilton. Det skiljer sex poäng inför söndagens lopp på Spa och det är sex lopp kvar av säsongen. Men Ferrari har haft motorproblem. I Ungern var det Massa som drabbades och i Valencia senast var det teamkollegan ­Kimi Räikkönen. Båda gångerna var det den andra helgen för ­motorn, håller den nu?

4 Nicky Hayden

Marlboro Ducati satsar för fullt på MotoGP-säsongen 2009 – med två världsmästare. Casey Stoner (2007) och nyförvärvet Nicky Hayden (VM-guld 2006), han ersätter Marco ­Melandri, skriver SportBild.

5 Colin McRae

?Ett år efter helikopterolyckan som kostade ­honom livet arrangeras ”Colin McRae Forest Stages Rally” i Skottland. Med på startlinjen finns bland annat legendarer som Björn Waldegård, Ari Vatanen, Hannu Mikkola och Stig Blomqvist.

6 Fernando Alonso

?Han har kontrakt med Renault, men fransmännen har inte nått de resultat som lovades. Både Honda och BMW är ­intresserade.

– Jag tar ett beslut om 2009 i oktober, säger den dubble världsmästaren till SPOX.com

7 Dan Whelson

?Han lämnar plats för Dario Franchitti hos Ganassi och ska själv köra för Panther Racing. Han ersätter Vitor Meira, som själv hoppas att stallet ska sätta in en bil till så att han kan stanna.

8 David Stremme

?Han ersätter Ryan Newman hos Penske i 2009-års NASCAR-säsong. Han ska köra ­bilen med nummer 12. Newman, som vunnit Daytona, är redan klar för ­Stewart-Haas.

9 Toni Elias

?Han lämnar Alice-Ducati för att nästa år köra för Aspar och Kawasaki. Sedan han kom till MotoGP 2005 har han testat ­alla märken utom Suzuki. Det ryktas om att finländaren Mika Kallio tar över hos Alice Ducati.

10 Manabu Orido

?Chevrolet sätter in en fjärde bil från och med Monza. Japanen Orido ska köra säsongens tre sista tävlingshelger i WTCC.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM