Spanien straffade Italien

Här är dramat – straff för straff

Fabregas slår in den avgörande straffen.
Fabregas slår in den avgörande straffen.

För andra gången på fyra kvartsfinaler krävdes det straffar för att skilja två lag åt. Spanien och Italien slet i värmen i Wien, men det blev ett avgörande från elva meter innan Spanien fick jubla över semifinalplatsen. Här har ni dramat, straff för straff.

David Villa, skyttekung hittills i EM med fyra mål, är först fram mot Buffon som ju räddade en straff mot Rumänien. Det gör han inte den här gången. Villa iskall.

1–0

Fabio Grosso, stor straffhjälte i VM-finalen för två år sedan. Nu ska han göra det igen och han gör det. Casillas åt rätt håll, men chanslös vid sin högra stolpe.

1–1

Santi Cazorla ser nervös ut när han går fram till straffpunkten, men han är iskall. Han lurar Buffon åt fel håll och sätter den vid vänstra stolpen från målvakten sett.

2–1

Daniele De Rossi kliver fram och skjuter på samma sätt som Grosso, men Casillas står för en fantastisk räddning.

2–1

Senna fram för Spanien för att göra 3–1 och han dundrar in den högt och utom räckhåll för Buffon. Om han nu hade gått åt rätt håll. Det gör han inte.

3–1

Stor press nu på Camoranesi som måste näta. Han ser säker ut och är iskall när han sätter den högt. Casillas åt rätt håll igen.

3–2

Güiza kom in för Torres. Gjorde inget mål i matchen och det gör han inte nu heller. Buffon åt rätt håll och straffen är rätt dålig. Målvakten tar den och det är kvitterat i räddningar.

3–2

Antonio Di Natale har chansen att kvittera, men skjuter en lika dålig straff som Güiza och Casillas räddar igen. För andra gången och nu är det läge för Spanien att göra något historiskt.

3–2

Nu har Cesc Fabregas chansen att avgöra. Ännu en inhoppare sätter straffen säkert i Buffons högra hörn. Målvakten går till vänster och Spanien har för första gången på 88 år besegrat Italien i en tävlingsmatch. Fabregas iskall, den store hjälten ändå Iker Casillas.

4–2.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.