Motorsport

Masarna fortfarande obesegrade

SPORTBLADET

Kaparnas förstärkning var inte nog

VM-föraren Jaroslaw Hampel är tillbaka i Kaparna.

Det hjälpte inte.

Göteborgarna föll tungt i returen mot Masarna.

Masarna vann bortamötet med 56-40. Inför storpubliken på Avesta motorstadion blev siffrorna inte riktigt lika stora, 54-42.

– Det gick som det skulle, men de stretade emot bra, säger Masarnas lagledare Hans-Erik ”Pruppen” Andersson.

Hemmalaget inledde matchen med en femetta genom Tony Rickardsson och Gary Havelock, och släppte sedan aldrig ledningen. Redan inför nomineringsheaten kunde Masarna kvittera ut poängen med tillhörande bonus.

Leigh Adams, australiern, tog maximala 15 poäng. Rickardsson fick nöja sig med 13+1 sedan Tomasz Gapinski sensationellt vunnit det tionde heatet. Förra veckan var det ju han, VM-kungen, som körde fullt.

– Leigh och Tony är helt otroliga. Sedan körde Rickard riktigt bra. Det finns speedway i honom, säger ”Pruppen”.

Rickard bär efternamnet Sedelius och tog 6+1 poäng på sina fyra reservheat, vilket är mer än godkänt för en kille som normalt kör för Team Dalakraft i allsvenskan.

Det var svårare att hitta glädjeämnen i Kaparna. Enda trösten, bortsett från Gapinskis seger över Rickardsson, var Hampels återkomst. Alla vet att det är den 23-årige polacken, om någon, som kan ta Kaparna från jumboplatsen. Hampel blev sensationellt tvåa efter Tony Rickardsson i lördagens VM-deltävling i Cardiff och tog 10+1 poäng.

– Att han är tillbaka betyder jättemycket för laget. De andra förarna får det lite lugnare och kan höja sig ett snäpp eftersom mycket av pressen hamnar på honom. Jag tycker att det gick bra, trots att vi förlorade. Masarna har ju tre-fyra grymma förare, säger Kaparnas lagledare Tommy Berglund.

I Kaparna debuterade Roman Chromik, som tävlar för Rybnik i hemlandet Polen. 24-åringen ersatte Emil Kramer och tog 6+1 poäng på sin reservplats.

– Han gjorde bra ifrån sig. Det var ju första gången han tävlade i Sverige, säger Tommy Berglund.

I Masarna ersattes Magnus Karlsson med Gary Havelock. I och med segern seglade Masarna upp till andraplatsen i tabellen, som toppas av Västervik. Kommande tisdag möts lagen på småländsk mark.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway