Stenmark om nya rollen i OS-studion

SPORTBLADET

I vår gör han comeback i SVT:s jubileumssäsong av Mästarnas mästare.

Men redan nu är skidlegendaren Ingemar Stenmark aktuell i Discoverys OS-studio, där han delar med sig av tankar om tävlingarna samt gamla minnen och historier.

Han fick hela Sverige att stanna när han flög ned för skidbackarna.

I vår är Ingemar Stenmark aktuell både med sin medverkan i Mästarnas mästares specialsäsong (tioårsjubileum) med gamla deltagare samt som återkommande gästexpert i Discoverys OS-studio, då hans finns med på länk från Stockholm.

– Jag har väl ingen speciell roll egentligen. Det finns ju experter på plats, så jag kollar på tävlingar hemifrån och så får jag väl uttala mig om det är någonting som är intressant, säger han till Sportbladet.

”Det kan bli problem framöver också”

Stenmark debuterade som expert innan OS-invigningen i fredags, och öppnade med en gammal anekdot om en majskolv. Historien rev ned skratt i studion.

Han har framför allt följt de alpina grenarna under mästerskapet, och är orolig för den kraftiga blåsten som påverkat tävlingarna. Han tror att ytterligare tävlingsmoment kan komma att skjutas upp.

– Det är problem med fartgrenar speciellt. Och det kan bli problem framöver också, med störtlopp och kanske med Super-G, säger han.

Håller inte med Wassberg

En annan gammal skidlegendar, Thomas Wassberg, uttalade sig om de svenska skidåkarna i Eurosport i helgen. Han gav en ordentlig känga till herrarnas längdlandslag och menade att de inte tränade tillräckligt och att den nya generationen åkare är för bekväma.

Ingemar Stenmark håller inte med i kritiken, utan tror att de aktuella åkarna tränar på bra.

– Nej, jag kan inte säga det. Men jag har inte sett dem träna. Jag tror inte att det var så annorlunda förut, de tränar nog mycket i dag också.

– Längdåkning är visserligen någonting annat, det är en konditionssport. Så han (Wassberg) kanske vet mer än vad jag gör, säger han.

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ingemar Stenmark.
ARTIKELN HANDLAR OM