Jordfräsen Hannula bakom segern

SPORTBLADET

Färjestad nära poäng

Jönköping

HV71:s två bästa spelare just nu blev matchvinnare mot Färjestad. Mika Hannula och Andreas Karlsson gjorde målen i 2-1-segern.

Färjestad var dock väldigt nära en kvittering i slutsekunderna.

Två spelare har varit outstanding i HV så här långt i år: Mika Hannula och Andreas Karlsson. De ligger högst i HV:s interna poängliga och har också varit riktigt, riktigt bra.

De bådas spelstilar är två raka motsatser. Hannulas spel bygger på fart och frenesi, medan Karlsson är fantastiskt lugn och elegant.

- Andreas är en fältherre, transporterar pucken bra och vinner mycket tid åt oss. Mika är en jordfräs, helt omöjlig att stoppa. Båda har varit riktigt bra hittills, sade HV-tränaren Pär Mårts efter matchen.

Hannula spelar i Tre Kronor, att Karlsson inte gör det är närmast en gåta. Inte minst eftersom lagkamraten Johan Davidsson är landslagsman, vem av dem som är HV:s bäste center just nu råder inget tvivel om.

I torsdagens match mot Färjestad var det också herrar Hannula och Karlsson som angav tonen. Efter bara 29 sekunder gled Hannula runt Färjestadsmålet och tryckte in 1-0 bakom Christopher Heino-Lindberg.

- En riktigt bra start, vi hade härlig energi i inledningen, sade Pär Mårts.

Sex minuter in i matchen kom 2-0. HV har haft väldigt svårt i power play hittills i höst, men nu hittade man rätt. Fredrik Olausson skottfintade och hittade Andreas Karlsson med en perfekt passning, och Karlsson lade enkelt in pucken i öppet mål. HV gjorde för övrigt ett närmast identiskt mål mot Djurgården förra veckan.

HV:s 2-0-ledning stod sig i två perioder, och Färjestad var så tama att matchen nästan kändes avgjord. Men i tredje perioden vaknade gästerna, och efter 47 minuter reducerade Rickard Wallin i spel fem mot tre.

- Då trodde jag faktiskt att vi skulle kvittera också, sade Färjestadstränaren Bo "Kulon" Lennartsson.

Det var inte långt ifrån att "Kulon" fick rätt. Färjestad tog ut målvakten och fick bra press mot Stefan Liv i HV-målet. Med 20 sekunder kvar blev det en rörig situation, och Liv var överspelad när Jesper Mattsson fick pucken nära mål. Vinkeln var dock för dålig, och pucken gick parallellt med mållinjen.

- Färjestad är svårspelade. Vi spelade till oss en rättvis seger, 2-1 var väl ganska lagom i den här matchen, sammanfattade Pär Mårts.

Staffan Runemo/TT