Ett mål räckte för Linköping mot Modo

SPORTBLADET

Magnus Johansson enda målskytt

Örnsköldsvik

Linköping ångar på i elitserieishockeyn. Östgötarna tog tredje raka segern på lördagen och gick upp i serieledning.

Ett enda mål -´ av backen Magnus Johansson i spel fem mot tre - räckte till en trepoängare borta mot ett mycket svagt Modo.

De tre inledande segrarna för Linköping har kommit mot de tre Norrlandslagen, Luleå (borta), Timrå (hemma) och så då Modo.

- En bra insats av oss idag, framförallt försvarsmässigt, konstaterade Linköpings tränare Roger Melin.

Linköping glänste aldrig anfallsmässigt, men behövde heller inte göra det mot ett Modo som var helt under isen. Modo som gjorde en imponerande insats i premiären hemma mot Frölunda (3--1), men nu förlorat två raka matcher, borta mot Brynäs i torsdags.

- Jag är fruktansvärt besviken, och det är oroväckande att vi ser så sega ut. Man måste åtminstone kunna gå in och kriga, sade Modotränaren Harald Lückner.

- Jag tror vi blev för upphaussade efter premiären. Killarna verkar spända, ser inte bekväma ut.

Bra debutant

Linköping dominerade första perioden stort, men Modo försvarade sig i alla fall bra och hade dessutom en bra målvakt i debuterande slovaken Karol Krizan.

Tidigt i andra perioden tvingades han dock kapitulera på ett backskott från Magnus Johansson när Linköping spelade fem mot tre. Och mer mål skulle det inte bli.

Modo var riktigt dåligt. Efter halva matchen hade laget skjutit tre (!) skott på mål. Det spelade strängt taget ingen roll om Linköping hade fyra eller fem utespelare på banan, Modo förmådde ändå inte skapa någonting.

Exempelvis hade Modo tre power play i sista perioden utan att ha en enda målchans.

- Vi var stabila i sista perioden, spelade bra försvarsspel, sade Roger Melin och klagade i nästa andetag på domaren Patrik Sjöbergs insats i sista perioden.

- Han tog två katastrofutvisningar för att kompensera, det var riktigt patetiskt.

Dålig underhållning

Harald Lückner var nöjd med två saker i matchen:

- Med Karol Krizan och att vi trots allt var med i slutet -- det ska man inte vara efter en sådan här match.

Som helhet var det ingen vidare lördagsunderhållning de drygt 4 000 åskådarna i Kempehallen bjöds på. Linköping gjorde som bortalag vad det skulle och behövde. Modo gjorde ingenting.

Harald Lückners svar på vad det betydde att anfallsstjärnan Andreas Salomonsson fick 2+2+10 minuter i slutet av andra perioden säger det mesta:

- Som han spelade - varken till eller från.

TT