Poker

Det var en syn man drömmer om – lite som Zlatans klack

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Läs Ken Lennaárds poker-krönika

Har du någonsin åkt bergodalbana?

Så var min dag i dag.

Nu undrar jag hur de ska kunna stoppa mig.

Jag började som en dröm och hade snart dubblat upp till 20 000 i marker. Trots att jag torskade två stycken 50-procentare hade jag fortfarande mest marker vi bordet.

Då förlorade jag en 32 000-pot när mörkarna var 100-200, en gigantisk pott där motståndaren spelade som en påse nötter. Vad hjälpte det när han fyllde färgdraget.

Om man säger ”fuck” får man 10 minuters utvisning. Tur att det inte gäller svenska svordomar. Jag hade fått 2 timmars utvisning. Minst.

Efter den potten hade jag bara 5 000 marker kvar och för några år sedan hade jag inte haft tuffheten att komma igen efter det slaget. Erfarenheten har lärt mig att det är en maratonmatch och jag kämpade mig tillbaka in i matchen. Men det var nog tur i oturen att det var sista potten innan middagspausen.

Jag är mycket nöjd med mitt spel idag och det är det som ska räknas egentligen. Efter åtta timmars spel blev jag förflyttad till ett nytt bord. Det är alltid en nackdel. Det är bättre att spela hela dagen vid samma bord. Du får god tid på dig att analysera motståndarna och du vet vad som nyligen har hänt och därför sinnesstämmningen hos folk.

När man har lite marker måste man spela mycket försiktigt. Varenda beslut är viktigt.

Jag synade ner en motståndare med kung hög i en stor pott efter han bluffat två gånger om i samma pott. Det var en skillnad mellan 10 eller 20 tusen i marker. Det är en syn man drömmer om att få göra.

Lite som Zlatans klack om ni förstår vad jag menar.

När jag visade upp mina kort så flämtade halva bordet av förvåning. Synd bara att jag inte fick göra synen lite tidigare på dagen. Då hade man fått tillbördlig och nödvändig respekt.

Det svåraste nu är att varva ner. Det är inte lätt att sova med adrenalin i hela kroppen. Tre Heineken och ett varmt bad hoppas jag tar mig till John Blunds jaktmarker.

En 16-timmars dag är till ända och jag har 26 500 i marker. Lite under medel men jag känner mig mycket harmoniskt. Jag menar, hur ska de kunna stoppa mig?

Otur? Det var idag. I morgon spelar de en annan sång.

Ken Lennaárd är pokerproffs,

expertkommentator på Poker, Kanal 5

och chefredaktör för Poker Magazine

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker