Frölander satsar igen

SPORTBLADET

Utesluter inte ny OS-start

Foto: Stänger inga dörrar. Lars Frölander har bestämt sig för att simma EM i Budapest i sommar och funderar även över en OS-start i Peking 2008.

Lars Frölander har bestämt sig för att simma i EM i Budapest i sommar. Och simstjärnan stänger inga dörrar för en OS-start i Peking 2008.

Före midsommar lämnar han besked.

Efter OS i Aten tackade en av svensk simnings största för sig. Men en imponerande comeback i SM förra sommaren ledde till att Frölander sedan ställde upp både i VM i Montreal och kortbane-EM i Trieste i december – där han gjorde succé och vann guld på 50 meter fjäril. Nu har han dessutom bestämt sig för att tävla i EM i Budapest i sommar.

– Jag kommer garanterat att simma EM. Men om det bara blir i lagkappen eller om jag känner att jag även vill simma individuellt, det är den stora frågan, säger Frölander till TT.

Vilka distanser som den nyblivne 32-åringen Frölander i så fall kan tänka sig att ställa upp på vet han ännu inte.

– Jag vill ha till midsommar innan jag bestämmer mig. Men mycket beror på hur det går i de närmaste tävlingarna, säger Frölander, som inte heller stänger några dörrar till att simma i OS i Peking 2008.

Frölander har efter kortbane-VM i Shanghai ökat från tre till fem träningspass i veckan. Han säger själv att han fortfarande bara tränar en fjärdedel av vad han gjorde för ett par år sedan. Men under sommaren ska Frölander successivt öka träningsmängden – något som talar för en fortsatt satsning mot OS om två år.

– Bestämmer jag mig för OS vill jag göra en stor satsning. Då vill jag inte bara komma dit enbart för lagkappen, säger Frölander som lämnar besked om en eventuell OS-start före midsommar.

Andreas Lagnelius/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning