Sportbladet

Lyckad friidrott med Karlssons

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Jonas Bladh hyllar Karlsson & Karlsson

Under ett antal år ledde Ulf Karlsson det svenska friidrottslandslaget från att ha varit en nation i skymundan till att bli ett landslag man snackade om. Klüft, Holm, Olsson, Bergqvist, Kallurs blev namn på inte bara svenskars läppar.¨

Samtidigt tändes en ny stjärna på tv-sporthimlen – Jonas Karlsson. Dessvärre fick den begåvade värmlänningen länge leva med snacket om att det mest handlade om att pappa var förbundskapten. Därför var det väldigt intressant när de två förenades i SVT:s nya friidrottsmagasin i går kväll.

Efter en aningen trevande inledning, där ambitionerna att vara heltäckande kanske blev för stora, summerar jag ett program med mersmak. Jag gav Jonas Karlsson högt betyg redan i Aten och det är bara logiskt att han får ett eget program nu. Och när han dessutom kan använda sin fars kunskaper som pedagogisk magister i friidrottandets ädla konst kan det här bli riktigt bra.

Höjdpunkterna i premiärprogrammet var Ulfs rit-övning med Stefan Holms tyngdpunkt under ett hopp och Jonas intervju med den kinesiske häck-fantomen Xiang Lui.

Har svårt att förstå TV4:s nyhetsvärdering. I går morse (jag såg sändningen klockan 7) kom rapporteringen från nattens dramatiska upplösning av US Open först som fjärde inslag, efter F1-skandalen, handbollsfiaskot och friidrottsframgången. Kvällssändningen hade de heta allsvenska matcherna som tredje inslag, efter F1 och handbollen. Vill inte tro det, men kanske har nyheter lägre värde än TV4-sporter som formel 1, handboll och friidrott?

I kväll ser jag mötet mellan två klassiska fotbollsnationer – Argentina och Tyskland, i för-VM. Vem får möta Brasilien i semifinalen?

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Bäst

Sämst

Publisert: