Sportbladet

Lyckad friidrott med Karlssons

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Jonas Bladh hyllar Karlsson & Karlsson

Under ett antal år ledde Ulf Karlsson det svenska friidrottslandslaget från att ha varit en nation i skymundan till att bli ett landslag man snackade om. Klüft, Holm, Olsson, Bergqvist, Kallurs blev namn på inte bara svenskars läppar.¨

Samtidigt tändes en ny stjärna på tv-sporthimlen – Jonas Karlsson. Dessvärre fick den begåvade värmlänningen länge leva med snacket om att det mest handlade om att pappa var förbundskapten. Därför var det väldigt intressant när de två förenades i SVT:s nya friidrottsmagasin i går kväll.

Efter en aningen trevande inledning, där ambitionerna att vara heltäckande kanske blev för stora, summerar jag ett program med mersmak. Jag gav Jonas Karlsson högt betyg redan i Aten och det är bara logiskt att han får ett eget program nu. Och när han dessutom kan använda sin fars kunskaper som pedagogisk magister i friidrottandets ädla konst kan det här bli riktigt bra.

Höjdpunkterna i premiärprogrammet var Ulfs rit-övning med Stefan Holms tyngdpunkt under ett hopp och Jonas intervju med den kinesiske häck-fantomen Xiang Lui.

Har svårt att förstå TV4:s nyhetsvärdering. I går morse (jag såg sändningen klockan 7) kom rapporteringen från nattens dramatiska upplösning av US Open först som fjärde inslag, efter F1-skandalen, handbollsfiaskot och friidrottsframgången. Kvällssändningen hade de heta allsvenska matcherna som tredje inslag, efter F1 och handbollen. Vill inte tro det, men kanske har nyheter lägre värde än TV4-sporter som formel 1, handboll och friidrott?

I kväll ser jag mötet mellan två klassiska fotbollsnationer – Argentina och Tyskland, i för-VM. Vem får möta Brasilien i semifinalen?

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Bäst

Sämst

Publisert: