Golf

Fem puttar på hål-kanten sänkte Annika

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

”Jag har fortfarande chansen”

DENVER

Jakten på en seger i US Open utvecklades till en mardröm i natt.

Annika Sörenstam misslyckades stort med puttningen och föll till 22:a plats.

– Det var frustrerande, men än har jag chansen att vinna, sa hon.

MISSNÖJD Annika Sörenstam hade problem i natt.

MISSNÖJD Annika Sörenstam hade problem i natt.

Foto: AP

US Open i Cherry Hills blir en lika svår utmaning som Annika Sörenstam och övriga spelade kunde vänta sig. Den svårspelade banan har varit nära att knäcka flera spelare – och resultaten har varit högre än normalt.

Världsettan svarade för en av sina sämsta rundor på hela året. Trots bra spel fram till green var hon i natt fyra slag över par – och sex slag från okända ledarinnan Nicole Perrot, Chile.

– Jag tyckte spelet stämde bra fram till de sista tre hålen. Men jag är besviken med avslutningen, sa Annika.

Sörenstam fick stora problem strax innan mörkret sänkte sig över Denver. Hon gjorde bogeys på de tre sista hålen och slutade rundan på 75 slag.

Plågsamt spel med puttern

– Men det är 36 hål kvar och allt kan hända. Sex slag upp till ledning är ingenting, det har jag tagit mig förbi tidigare, den känslan vet jag. Det här kan vända på ett par, tre hål.

Sörenstams golf fram till green var lugnt och det stämde bra – men spelet med puttern var plågsamt. Sex puttar under nattens andra varv slutade bara någon centimeter från hålkanten. Totalt blev det 35 puttar, ett snitt på nästan två puttar per hål – och siffror Sörenstam aldrig brukar vara i närheten av.

– Ibland blir det så, jag tyckte jag puttade bra men dom ville inte gå i. Om puttningen hade fungerat bättre hade det varit ett helt annat läge, sa Annika som noterade fem bogeys men bara en enda birdie.

Svenskor tappade ledningen

Berätta om känslan när fjärde, femte och sen sjätte bollen stannar precis vid hålkanten?

– Så är det med golf. Det där har ju hänt förut och, du vet, det känns ju frustrerande när det händer en sån här viktig vecka, men vi har ju bara spelat två rundor. Det finns birdies där ute, det vet jag, och dom ska jag ut och hitta i helgen.

Även Sophie Gustafson och Lotta Neumann hade problem i natt. Båda var efter nio spelade hål i delad ledning – men tappade.

Gustafson var på väg mot en kanonrunda när hon råkade ut för en mardröm på det svåra sista hålet. Det krävdes hela nio slag innan hon hittade koppen på green.

Neumann var länge tvåa i turneringen, men förlorade placeringar efter ett regnavbrott på en knapp timme. Hon noterade bland annat en dubbelbogey på sitt sextonde hål.

– Jag tappade allt efter avbrottet. Jag blev väl spänd, menade Neumann som kom in på plus tre totalt.

– Det var bra drag före regnet, med mycket folk, men när fick kom ut efter pausen var det väl fem personer i publiken och jag tappade all känsla för mitt spel.

Tre utslagna

Bästa svenska tillsammans med Lotta Neumann är veteranen Helen Alfredsson, även hon tre slag över par och på en nionde plats.

– Roligt att se det. Men det var stressigt där ute, sa hon.

– Ruffen är den värsta jag sett någonsin. Den är nästan ospelbar.

Eva Dahlöf klarade cutten med ett slags marginal. Däremot är tre andra svenskor utslagna ur årets US Open; Mimmi Hjort, Lotta Sörenstam och Carin Koch.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf