Hammarby på väg till semifinal

SPORTBLADET

David Karlsson tremålsskytt

Stockholm (TT)

I den första kvartsfinalen i SM-slutspelet i bandy blev skyttekungen David Karlsson mållös när Hammarby besegrade IFK Motala med 10–2.

I den andra kvartsfinalen, som spelades på lördagen, gjorde Karlsson tre mål och spelade fram till ett när Hammarby vann med hela 8–1 i Motala.

Därmed leder Hammarby kvartsfinalserien i bäst av fem matcher med 2–0 och att Motala ska kunna vända verkar högst osannolikt.

Motala, som överraskande gick till kvartsfinal, höll jämna steg i den första halvleken och lyckades hålla tätt i 21 minuter innan Karlsson hittade rätt för första gången. Innan hade Hammarby spelat till sig fyra hörnor utan att lyckas göra något mål.

Lars Bryngelsson kvitterade till 1–1 minuten senare men efter mål av Andreas Eskhult i den 25:e minuten kunde bortalaget gå till halvtidsvila med en 2–1-ledning.

Efter bara två minuter av den andra halvleken gjorde David Karlsson sitt andra mål inför 1354 åskådare och sedan var det bara ett lag på plan. Motala föll ihop helt och Bajen kunde göra ytterligare fem mål och vinna med 8–1.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy