Så sa hjältarna:

Foto: OS-Guld #2 Peter Forsberg fick övertyga Flyers om att få åka till OS. Det ångrar han inte idag.
SPORTBLADET

Det var inte roligt för Peter Forsberg att be Flyers om lov att få åka till OS, skadad som han var.

– Men det var definitivt värt det, jublade han efteråt till SVT.

Foto: Hjältarna Äntligen, äntligen ett OS-guld för Mats Sundin, som inte tänker delta i nästa OS.

Samuel Påhlsson:

– Det kändes riktigt bra. Vi har ett bra lag, och vi spelade bra när vi behövde det. Det räckte hela vägen idag. Vi var inte så nervösa nere på isen, men det var viktiga räddningar, som Henrik gjorde.

Henrik Zetterberg

– Det var ju skönt att det bästa spelet kom fram idag. Det var tajt och tufft hela tiden och finnarna backade hem men vi fick utdelning till slut. Det kändes bra under hela matchen. I sista perioden kändes det som om man åkte runt som en yr höna, Henke gjorde några otroliga räddningar, och när det var tre sekunder kvar tittade jag på klockan och förstod att det är klart, säger Zäta till SVT.

Peter Forsberg:

– Jag tycker vi är bättre än dem hela matchen, det känns otroligt bra att vinna.

– Det känns otroligt att få spela ihop med Sudden och Affe och att få nå en framgång tillsammans med dem. Det känns härligt att de här killarna fick vinna ett OS-guld också. Vi kände att det var något på gång. Innan turneringen sade vi att det var våran tur att vinna. Vi fick en lätt resa och allt har fungerat kanon hela tiden, helt suveränt, jublar Forsberg.

Mats Sundin:

– Det är härligt. Vilket sätt att avsluta turneringen! Och för mig kommer det inte bli något mer OS. Henrik gör en fantastisk räddning med 30 sekunder kvar.

Om vinnarmålet:

— Peter tog in pucken på vänsterkant och han släppte till mig och jag såg Niklas komma...

– Jag tyckte direkt när vi samlades att det fanns en beslutsamhet och en känsla som inte funnits förr. Tidigare har det varit mycket lovord men inte hänt så mycket. Jag tror den beslutsamheten var grunden för hela framgången. Vi har lärt oss genom åren och det tror jag också hjälpte oss den här gången.

sportbladet.se