Emil Forsberg om påstådda bråket

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

I går skrev italienska medier att Emil Forsberg är i bråk med RB Leipzigs tränare Ralph Hasenhüttl. 

Nu dementerar stjärnan uppgifterna om att han vill lämna. 

– Jag har en fantastisk relation till tränaren, säger han.

Emil Forsberg var borta från spel i två och en halv månad efter sin skada. Sedan dess har han fått sparsamt med speltid. 

I matchen mot Dortmund häromveckan gick Forsberg rakt ut i omklädningsrummet efter att ha blivit utbytt i den 60:e minuten och i söndagens stormatch mot Bayern München fick mittfältaren starta på bänken och byttes in först i den 69:e minuten.

Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

– Jag har inte pratat med Emil själv, men statusen vad jag förstått är att han är i ganska bra ordning. Nu hade han spelat ganska tätt så jag tror inte att man ville överbelasta honom. Det ska inte vara några problem med Emil, sa förbundskapten Janne Andersson på gårdagens presskonferens. 

Men samtidigt kom italienska uppgifter om att Forsberg är i bråk med tränaren Ralph Hasenhüttl. Enligt Calciomercato vill Forsberg nu lämna klubben. 

”Inte den som bråkar”

Nu kommenterar Forsberg, som är på plats på landslagssamlingen i Stockholm, uppgifterna. 

– Nej, jag har en fantastisk relation till tränaren, vi har inte haft något bråk. Jag är inte den som bråkar heller, vi har alltid haft en bra relation. Sen att det spekuleras för att jag inte spelar är så det är, säger han.

De matcher han sått över säger han beror på rehabiliteringsplanen efter magmuskelskadan:

– Formen är stigande, vi har gått försiktigt fram för skadan jag haft är väldigt komplicerad på många sätt. Allt har gått enligt plan och jag känner mig i grym form nu, säger han.

Forsberg har ryktats vara på väg till Arsenal tidigare och nu har tyska fotbollsexperten Rafa Honigstein, som hjälper Per Mertesacker med hans självbiografi, gått ut och sagt att han tror att Arsenal kommer att jaga svensken igen i sommar.

– Han är fortfarande en kille som verkligen vill gå till Premier League. Han var väldigt upprörd när Arsenals bud nekades direkt av Leipzig. Jag tror att Arsenal kommer att jaga honom igen för han har väldigt mycket talang, säger han i  Totally Football Show podcast enligt 101greatgoals.com.

Forsberg själv om eventuella flyttplaner:

– Jag trivs i klubben, vi håller på att skriva historia i Europa League där vi är i kvartsfinal och har chansen att vinna, säger han

Juventus, Arsenal och Bayern München är tre av klubbarna som uppges vara intresserat av svensken. 

Sverige-Chile spelas lördag 18.00 och sänds direkt i TV 4.

Foto: Robin Lorentz-Allard / AFTONBLADET
Publicerad:

LÄS VIDARE