Barndomskamraten hyllar stjärnan LeBron

Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Golden State Warriors är ett skenande tåg stjärnor på väg mot titeln. 

Men LeBron James är redo att ställa sig i vägen. 

– Han är verkligen i zonen. När han blir så är han nästan omöjlig att stoppa, säger Sverigebekantingen Derrick Tarver som känt LeBron sedan barnsben. 

NBA-slutspelet har varit lite av en väntan på det stora slaget. Både Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers har seglat genom slutspelet, men nu är det allvar på allvar när det är dags för finalreprisen som många har längtat efter. 

Golden State föll i fjol, men när det redan sprängfyllda stjärnlaget signade Kevin Durant inför säsongen fanns det inget som skulle kunna stoppa dem i år. 

Om det inte vore för LeBron James. 

Hett ämne

Clevelands megastjärna har överträffat sig själv i slutspelet, snittat 32,5 poäng och fått debatten om världens genom tiderna bästa spelare att gå het. 

Att få en pratstund med en av världens största idrottsstjärnor är inte enkelt, så Sportbladet kontaktade i stället en av dem som känner honom bäst. 

Derrick Tarver spelade i Sverige och Solna Vikings 2005/2006 och slog poängrekord efter poängrekord. Men han skapade även rubriker för sin nära vänskap med LeBron James. Tarver växte upp i samma område i Akron som LeBron och har känt superstjärnan sedan han var åtta år. 

Hyllar sin barndomskamrat

– Han har alltid varit en ödmjuk, utåtriktat person. Både nu och när han var liten. Han var en riktigt bra amerikansk fotbollsspelare då också, säger fyra år äldre Tarver och fortsätter: 

– Jag visste direkt hur bra basketspelare han skulle bli. Jag tror att det var när jag såg honom spela i sjunde eller åttonde årskursen, han förstod spelet på en så hög nivå för någon i hans ålder. Hans fart var fantastisk och hans skills var otroliga. 

Vad är det som gör honom så speciell? 

– Enligt mig är det hans psyke. Hur han tänker och tar sig an livet överlag. LeBron är en vinnare i livet, inte bara på planen. 

Tarver och LeBron, som gör sin sjunde raka NBA-final, har fortfarande kontakt så gott som dagligen och svenskbekantingen vet att LeBron om någon kan rubba Warriors. 

Tror det blir tufft att vända

Men han vet också att det kommer att bli tufft att återupprepa fjolåret när Cleveland Cavaliers tog första titeln någonsin efter att ha vänt 1–3 till 4–3 i matcher. 

– Jag är kluven inför finalen. Golden State ser ut som en tåg som rusar fram men om någon kan stoppa dem så är det LeBron. Det är en enorm uppgift men jag vet att han är redo. Bortsett från en match mot Celtics har jag nog aldrig sett honom spela bättre i slutspelet. Han är verkligen i zonen. När han blir så är han nästan omöjlig att stoppa. 

ARTIKELN HANDLAR OM