Marc Marquez obesegrad i Austin

Foto: Eric Gay / TT / NTB Scanpix
Marc Marquez obesegrad i Austin
SPORTBLADET

Marc Marquez är omutbar.
Han är den enda förare som vunnit i Austin.

Foto: GETTY IMAGES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Marc Marquez obesegrad i Austin

Fjolårets världsmästare i motoGP, Marc Marquez, kom till årets deltävling i Austin, Texas med fyra raka segrar. Ingen annan förare hade någonsin vunnit Americas GP.
Och efter söndagens deltävling står sig sviten.
Fram till det 12:e varvet var det en kamp med Hondakollegan Dani Pedrosa, men därefter tog Marquez över initiativet och tog sin femte seger på banan.
– Det var ett tufft lopp. Det såg kanske enkelt ut, men det var det inte, säger han.
– Jag försökte att koncentrera mig på sitt eget lopp eftersom jag visste att de andra skulle komma närmare. Med tanke på att jag kraschade i Argentina är det ett bra resultat och säsongen är lång.

Marc Marquez obesegrad i Austin

Årets VM-ledare Maverick Viniales, som vunnit de två inledande deltävlingarna, kraschade redan på det andra varvet när han tappade kontrollen över sin mc i kurva 18.

– Jag har aldrig någonsin kraschat på ett sådant sätt, säger Viniales.

Istället var det hans Yamahakollega Valentino Rossi som tog upp kampen med Marquez. Storstjärnan körde om Pedrosa på det 19:e varvet och gick i mål som tvåa, marginalen ner till Pedrosa var 2,4 sekunder vilket gjorde att Rossi trots ett tidsstraff behöll andraplatsen och tog över ledningen VM.
– Det var inget lätt lopp, men jag kunde hålla samma fart som Hondan, även om jag tappade lite ibland så kunde jag hålla kontakten eftersom det fanns ställen på banan där jag var riktigt stark, säger Rossi.
– Marquez körde riktigt bra, men jag visste att Pedrosa hade samma däck som jag och att de skulle vara rejält slitna. Därför attackerade jag.

Nästa deltävling avgörs i Spanien den 7 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM