Holmlund flyttar hem: ”Påbörjar ny livsresa”

avMartin Tolén

Foto: TT
Holmlund skadade sig i december.

Anna Holmlund lämnar Stockholm för Sundsvall.

Familjen söker nu en personlig assistent till skicrosstjärnan, enligt ST.

”Efter ett antal år i Stockholm kommer hon nu att flytta tillbaka till Sundsvall, för att påbörja en helt ny livsresa”, står det i annonsen.

Skicrosstjärnan Anna Holmlund, 29, kraschade otäckt i Italien för snart fem månader sedan.

Holmlund slog i huvudet efter ett hopp, tappade medvetandet och fördes med helikopter till sjukhus där det konstaterades blödningar i hjärnan och 29-åringen opererades akut.

Sedan dess har svenskan fått vård i Stockholm på Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken på Danderyds sjukhus.

”Påbörjar ny livsresa”

Men nu ska Holmlund flytta hem till Sundsvall igen.

Enligt Sundsvalls Tidning söker familjen nu en personlig assistent till skicrosstjärnan hemma i Sundsvall där familjen har ordnat med en lägenhet.

”Anna har visat på en enorm viljestyrka och hon har redan tagit en del steg i rätt riktning. Efter ett antal år i Stockholm kommer hon nu att flytta tillbaka till Sundsvall, för att påbörja en helt ny livsresa”, står det i annonsen enligt ST.

Legat i koma sedan december

Holmlund har legat i koma sedan december och hennes nuvarande tillstånd är okänt även om skicrosslandslaget läkare Jakob Swanberg berättat att hon börjat visa positiva tecken på kommunikation.

– Det är osäkert om det är slump eller om hon faktiskt har kunnat kommunicera. Men de anhöriga får vänja sig vid att de inte kommer att få tillbaka Anna som den hon var tidigare, sa Swanberg till DN för två månader sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM