Guldskölden 2017 till Sportbladets Erik Niva

Erik Niva kammar hem tre priser i Guldskölden-omröstningen 2017.
SPORTBLADET

Grattis Sportbladets Erik Niva!

För sjunde året i rad har han vunnit pris i Svenskafans Guldskölden.

”I skarven mellan 1960- och 70-tal vann Újpest Dózsa sju raka ligatitlar i Ungern – Guldskölden sju år i rad är det närmaste ett släktskap jag kommer”, skriver Niva på Facebook.

Svenska folket har sagt sitt.

När Svenskafans Guldskölden 2017 nu är avgjord kan Sportbladets Erik Niva räkna hem tre priser.

Niva försvarade titeln som ”årets sportjournalist” och ”årets sportkrönikör” samt är författaren bakom priset till ”årets sportbok”: ”Känner ni vibbarna?”.

– Jag blir mer och mer överraskande att jag vinner år efter år. Man funderar ju ibland över om man riskerar att bli blasé och avtrubbad. Jag finns ju med där år efter år och skriver och pratar ungefär om samma saker. Men jag är glad för läsarnas fortsatta förtroende och att de fortfarande står ut med mig…, säger Niva och fortsätter:

– Sedan vill jag säga att jag är extra glad att vinna 2017 jämfört med 2009 för jag tycker att svensk sportjournalistik har utvecklats ordentligt från den tiden. Det finns många fler duktiga journalister i dag vilket gör det extra stort att få priset. Mediebranschen mår uselt, men sportjournalistiken lyckas på något sätt ändå att förnya och förbättra sig.

Ytterligare Sportbladetpriser

Även Sportbladets Johanna Frändén kan räkna hem en andraplats i kategorin ”årets sportkrönikör” och Sportbladets Premier League-podd som trea i ”årets sportpodd”.

För Niva var det sjunde året i rad han tog hem ett pris i Guldskölden.

”I skarven mellan 1960- och 70-tal vann Újpest Dózsa sju raka ligatitlar i Ungern. I början av 2000-talet lyckades ASEC Mimosas med samma sak i Elfenbenskusten. Tyvärr kommer jag aldrig att spela för någon av de klubbarna – men Guldskölden sju år i rad är i alla fall det närmaste ett släktskap jag kommer. Ett enormt stort tack till alla berörda för den känslan”, skriver han på Facebook.

11 200 personer röstade i finalomgången av Guldskölden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Erik Niva