Nilsson kör teamsprinten trots kollapsen

SPORTBLADET

LAHTIS/STOCKHOLM. Ett fall i går och en kollaps i dag.

Stina Nilssons start på VM skapar frågetecken inför teamsprinten imorgon – men efter samtal med landslagsledningen kom klara besked.

– Hon ville nog mest känna att hon hade fortsatt förtroende från oss att åka och det har hon, säger förbundskapten Rikard Grip.

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stina Nilsson kom till VM som ett stort svensk medaljhopp och berättade inför att hon såg mest fram emot sprinten och dagens skiathlon.

Sprinten tog slut efter ett fall, som Nilsson själv orsakade, i semifinalen och i dagens skiathlon var hon snabbt långt efter täten.

I mål var hon sämsta svenska på en 26:e plats, tre minuter efter guldmedaljören Marit Björgen.

”Höga berg och djupa dalar”

– Kroppen svarade inte i dag. Min kropp är väldigt mycket upp och ner, det är så jag funkar. Jag har höga toppar och djupa dalar, säger Nilsson.

Sprintstjärnan är tillsammans med Ida Ingemarsdotter uttagen till morgondagens teamsprint. Men den svaga inledningen på VM gör att hon inte gav några klara besked kring att åka.

– Jag ska prata om Ole-Morten (tränare) om vad han tror är bäst. Jag har fullt förtroende för honom och landslagsledningen. Vi har jättemånga tjejer som är bra och de ska ta de som är bäst. Jag skulle absolut ha förståelse och acceptera deras beslut om de har något annat, säger Nilsson.

Tränaren bekymrad

Tränaren Ole-Morten Iversen tror inte att förklaringen ligger i någon sjukdom och var bekymrad.

– Jag har ingen bra förklaring, och är lite bekymrad. Hon har haft en bra träningsperiod inför VM och har verkat lugn och positiv. Det kan vara att hon har en dålig dag eller handla om förväntningar, press och spänning, sa han.

Och senare kom beskedet att Stina Nilsson kör teamsprinten. Enligt förbundskaptenen Rikard Grip var eventuella frågetecken uträtade.

– Det finns ingen annan diskussion eller tanke. Hon ville nog mest känna att hon hade fortsatt förtroende från oss att åka och det har hon. Hon resonerade om Ole-Morten om dagen och sen var vi väldigt klara och hon ville åka, så det var inget snack om det.

Det svenska laget ställs bland annat mot norskorna Heidi Weng och Maiken Caspersen Falla.

ARTIKELN HANDLAR OM