Hargin har läge på pallen

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
SPORTBLADET

ST. MORITZ. Mattias Hargin har palläge i VM-slalomen. 

Svensken ligger femma med 14 hundradelar upp till silvret.

– Vill man vara med där uppe kommer det att krävas något extra, säger han.

Frida Hansdotter tog Sveriges första individuella medalj i går. André Myhrer och Mattias Hargin hoppas kunna upprepa succén.

Myhrer, som har haft problem med ryggen inför mästerskapet, fick inte till något superåk och är hela 1,12 efter ledande Marcel Hirscher. 

– Jag hade rätt bra känsla. Jag tycker att jag kom igång bra, sedan verkar jag tappa hela vägen ner. Det verkar vara lite för dålig speed i slutet. 

Myhrer har dock inte räknat bort medaljerna. 

– Det är så tajt, alla kommer att gå för det och det kommer att ske misstag. Jag ska försöka ligga där jag också och inte göra några misstag. Det är kanske inte det bästa utgångsläget, men det finns fortfarande en bra chans för medalj, säger han. 

Mattias Hargin har ett betydligt bättre utgångsläge. Svensken öppnade väldigt bra och hade ledningen vid de två första mellantiderna. Efter att ha tappat på slutet gick han i mål som femma, 57 hundradelar efter Hirscher. 

– Skönt åk. Två tredjedelar var riktigt bra, sedan var jag lite passiv här nere. Andra kommer att se lite annorlunda ut, det kommer att bli lite mjukare så jag ska försöka skicka, säger han. 

”Krävs att komma igång”

Hargin har bara nio hundradelar upp till bronset och fjorton till silvret. Men det är tajt mellan flera åkare som kan vara med och slåss om medaljerna. 

– Vill man vara med där uppe kommer det att krävas något extra. Men det är ganska skönt läge, man ligger där precis utanför och kan attackera så får vi se var det slutar, säger Hargin som taggade igång med några örfilar uppe på start.

– Det krävs att komma igång lite. Nu ska jag försöka lugna ner mig lite så kör vi på i andra igen.

Hirscher har kopplat ett stort grepp och guldet och leder hela 43 hundradelar före landsmannen Marco Schwarz. Även på tredjeplatsen finns en österrikare i Michael Matt. 

ARTIKELN HANDLAR OM