Sätt ditt betyg på svenska spelarna

SPORTBLADET

Sverige vann träningslandskampen mot Portugal med 3–2.

Här är Sportbladets betyg på svenska spelarna.

12 Karl-Johan Johnsson

Få räddningar och ganska svåra situationer vid målen.

16 Emil Krafth (ut 70)

Hade en otacksam uppgift på Cristiano Ronaldos kant men gjorde inte bort sig. Med också i ett par fina offensiva aktioner i den första halvleken. Utbytt på grund av skada.

4 Andreas Granqvist (ut 46)

Ledaren i den första halvleken men inte alltid i aktioner med lyckat resultat. Bland annat vid självmålet till 2-0.

14 Filip Helander (ut 89)

Inblandad ett par gånger när Portugal ville ha straff men vinkade själv upp såväl hemmasonen Ronaldo som EM-hjälten Eder. Respektlös och samlad insats.

17 Niklas Hult

Illa ute ett par gånger i en mot en-situationer. Fin fart när han överlappade Sam Larsson offensivt på en svensk vänsterkant som dock fick liv först när Claesson flyttades över. Arkitekten till segermålet.

6 Viktor Claesson

Tog verkligen chansen. Lika bra till höger som till vänster, allra bäst när han kom i andravåg och löpte in bakom motståndarnas försvarslinje och belönad med två mål. Matchens stora utropstecken.

7 Sebastian Larsson

Satte tonen för det övriga mittfältet i inledningen med sitt frenetiska arbete. Placerad i en roll som påminde lite om Kim Källströms gamla där Larssons fina passningsfot också kunde briljera. Nyttig.

13 Jakob Johansson

Syntes knappt alls vilket inte behöver vara ett dåligt betyg på en defensiv mittfältare. Om det blir konkurrens om en mittfältsplat mellan Johansson och Sebastian Larsson i framtiden var det dock inte Jakob som stärkte sina aktier mest.

19 Sam Larsson (ut 67)

Var en av de som skulle ta chansen men fick lämna planen efter en ganska blek insats. Misslyckades när han väl utmanade och plockades av efter en missad chipp följd av en direkt svag krossboll. Vi hoppades på mer.

11 Isaac Kiese Thelin

Blev i första halvlek när Kiese Thelins fötter agerade någon slags omvänd magnet mot bollen. Så fort lädret kom nära studsade det snabbt bort igen. Bättre i andra när han också fick komma rättvänd flera gånger.

22 Christoffer Nyman (ut 87)

Gör sitt jobb och löper för andra. Fin framspelning till Claessons första mål.

18 Pontus Jansson (in 46) 2

Fick den, för det svenska försvarets del, lugnare halvleken. Hade inte så mycket att göra förrän i de svettiga slutminuterna.

21 Jimmy Durmaz (in 67)

Lade hörnan som ledde till Claessons kvittering. Dessförinnan en rätt grov miss efter dålig kommunikation med samme Claesson. Såg spelsugen ut.

2 Mikael Lustig (in 70)

Omgående ett offensivt hot på högerkanten. Bra i det lilla hann han med.

9 Marcus Berg (in 87)

15 Oscar Hiljemark (in 89)

Jury: Patrik Brenning, Erik Niva, Petra Thorén