Ny expert ska följa Rossi mot nästa titel

SPORTBLADET

Marquez, Rossi, Lorenzo eller kanske Viñales?

I helgen startat motoGP-säsongen med en ny expert.

– Jag hoppas kunna förmedla vad som händer, men inte bara det man ser i rutan, säger Andreas Mårtensson.

Foto: Michel Szabo
Andreas Mårtensson.

Vid sidan av F1 är motoGP en av världens största och mest intressanta racingserier. I år är det premiär, under samma helg och du kan följa det på Viasat Motor och Viaplay.

– Som förare drömde man alltid att komma till MotoGP. Så att få uppleva det som expert ska bli otroligt roligt, säger den förre föraren Andreas Mårtensson som är ny expert hos Viasat.

– Jag körde med insidan, tog inga vilda chanser och kraschade sällan. Jag kanske tagit fler guld om jag riskerat mer, men samtidigt hade det blivit fler sjukhusbesök.

Kan sporten

Han tog som bäst ett EM-brons i 250 cc 2005, har kört ett par VM-race och avslutade karriären med en SM-titel i Superbike 2013.

Foto: TM Chan / TT / NTB Scanpix
Rossi.

– Som gammal förare kan jag sporten utan och innan, och har i princip sett alla träningar och race sedan 20 år tillbaka. Jag hoppas kunna förmedla vad som händer, men inte bara det man ser i rutan, säger han.

Rossi utmanas

Inför årets säsong har Jorge Lorenzo lämnat Yamaha, men Valentino Rossi är kvar. Roadracinglegendaren är numera 38 år och jagar sin tionde VM-titel, den sjunde i den tyngsta klassen.

– Rossi är fortfarande fansens favorit, och nästan mer populär än alla andra förare ihop. I mina ögon är han större än exempelvis Michael Schumacher. Och frågar du italienare vem som är den största idrottsstjärnan i Italien så svarar de flesta Rossi, säger Mårtensson.

– 38 år är visserligen en ganska hög ålder, men fjolårets var hans bästa fartmässigt sedan hans senaste VM-titel 2009.
Men i år får han sällskap av Maverick Viñales som imponerat under försäsongstesterna och spås bli en svår utmanare till mästaren Marc Márquez.

ARTIKELN HANDLAR OM