Ex-landslagsman dömd för våldtäkt

SPORTBLADET

Han dömdes till rättspsykiatrisk vård för våldtäkt, grov kvinnofridskränkning och narkotikabrott.

Ex-landslagsmannen överklagade, man vann inget gehör.

Tingsrättens dom står fast, beslutade Svea hovrätt under onsdagen.

Han spåddes en lysande framtid som fotbollsspelare, fick chansen i ungdomslandslagen, etablerade sig i ett allsvenskt lag och provade på proffslivet utomlands.

Nu befinner sig mannen, som är i 30-årsåldern, i häktet i Nyköping.

Våldtog ex-flickvännen

Tingsrätten dömde honom i januari till rättspsykiatrisk vård för en rad brott. Bland annat ska han ha våldtagit kvinnan som han hade ett av-och-på-förhållande med.

I förhör har hon berättat att fotbollsspelaren under ett samlag tog livremmen från sina jeans och började slå henne. Hon bad honom sluta men han fortsatte slå henne och lade skärpet runt hennes hals och drog åt så att hon inte fick luft. Kvinnans dotter kom hem från skolan och blev vittne till våldtäkten.

Straffad tidigare

Tingsrätten beslutade i januari att överlämna fotbollsspelaren, som även gjort sig skyldig till grov kvinnofridskränkning, narkotikabrott och olovlig körning, till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannen, som nekar till våldtäkt och kvinnovåld, överklagade ärendet till Svea hovrätt, som under onsdagen beslutade att fastställa tingsrättens dom.

Fotbollsspelaren förekommer sedan tidigare under tre avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast förra året till dagsböter för vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

ARTIKELN HANDLAR OM