Kalla inför det svåra beslutet: ”Trygghet att veta”

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LASSE ALLARD

Nästa helg kör Charlotte Kalla säsongens sista tävling.

Sen kommer skidstjärnan fatta beslut om sin framtida satsning.

– Det är en trygghet att veta att det finns stöttning oavsett vilket beslut jag fattar, säger Charlotte Kalla.

Världscupens sista helg i Kanada grusades för Charlotte Kallas del mycket på grund av en lite för svag insats i fredagens sprint.

– Jag får göra bättre sprintar i fortsättningen... Det hade betydelse i går för hur jag fick starta då, säger hon.

I söndagens jaktstart hade Charlotte Kalla över en minut upp till täten. Det blev ett svårt utgångsläge.

– Det var lite snöpligt att se klungan som slogs om pallplatser. Jag fick kämpa för att komma in i en bra teknisk åkning. Det var svårt att få de riktiga luckorna, det var mest fokus framåt, säger Charlotte Kalla.

Åtta i jaktstarten

Hon blev åtta i jaktstarten (10 km fri stil). Men hade den femte bästa åktid totalt, samma tid som amerikanska Sadie Björnsen.

Efter avslutningen i världscupen vänder Charlotte Kalla nu hem till Sverige. Tremilen på SM i Umeå väntar nästa helg. Sen blir det vila och utvärdering.

Inför den här säsongen klev Charlotte Kalla av landslagets satsning och började träna i egen regi tillsammans med tränaren Magnus Ingesson.

Det har funnits många fördelar, men säsongen har också varit komplicerad med en överbelastningsskada och hjärtklappning i premiären i Ruka.

Hur summerar du säsongen?

– Det har varit en spännande resa, väldigt lärorik. Men framförallt glädjande att jag tog mig i form till mästerskapet. Det blev ganska tidigt klart att det skulle bli den viktigaste veckan. Det betyder jättemycket att det fungerade.

”Det är en trygghet”

När bestämmer du dig om kommande säsong?

– Jag är inte färdig med utvärderingen ännu. Så det tar en stund till. Sen handlar det om att hinna ta diskussioner med berörda.

Kan du ge oss en hint åt vilken väg du kommer att ta?

– Nej, inte alls.

Det finns en önskan från skidförbundet om att få dig tillbaka i träningsgruppen men förbundskapten Rikard Grip har sagt att de inte ska sätta en press på dig utan stötta oavsett vad du väljer. Vad betyder det?

– Det är en trygghet att veta att oavsett finns det stöttning där. Till sist handlar det om att jag ska vara motiverad.

Publicerad:

LÄS VIDARE