”Vi har resurserna för att värva Ibrahimovic”

Ägaren: ”Vi har en plats i truppen...”

Foto: Dan Mullan / Getty Images Europe
SPORTBLADET

LA Galaxy vill göra Zlatan Ibrahimovic till MLS bäst betalde spelare.

Och nu kommer nästa flört.

– Vi har en plats i truppen, säger AEG:s vd Dan Beckerman, som äger LA Galaxy.

När 140 MLS-spelare, på uppdrag av ESPN, fick frågan om vem de helst ville se i ligan var det populäraste svaret Zlatan Ibrahimovic – före Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

– Ibrahimovic skulle vara en fantastisk underhållning. Han skulle vara i sportens nyhetssändningar nästan varje dag, svarade en anonym MLS-spelare.

Och nu kan det bli verklighet.

Tidernas bäst betalde

I onsdags kom ansedda Sports Illustrated med uppgifter om att Los Angeles Galaxy kommit med ett kontraktsförslag som skulle göra Ibrahimovic till MLS bäst betalde spelare någonsin.

– Det är hela paketet. Chansen för honom att injicera varumärket Zlatan, som många inom fotbollsvärlden redan känner till, men som många utanför fotbollen inte känner till, sa Alexi Lalas, tidigare general manager i LA Galaxy och den som förde David Beckham till klubben, i går.

Och nu kommer nästa flört från andra sidan Atlanten.

Det är idrott- och underhållningsföretaget AEG:s, som äger LA Galaxy, vd Dan Beckerman som öppnar upp för svensken i laget.

– Vi har en plats i truppen. Och vi har dessutom resurserna, säger Beckerman enligt LA Times.

LA Galaxy: Ingen kommentar

35-årige Ibrahimovic skulle i sådana fall ta en så kallad ”designated players”-plats i truppen som inte omfattas av lönetaket.

Dessa platser innehas i dag av Giovanni dos Santos, Jelle van Damme och Romain Alessandrini där den sistnämnde sägs vara på väg bort.

– Vi kan inte kommentera något alls i nuläget, säger LA Galaxys talesperson till LA Times.