18-åring tog Mullsjö ett steg närmare semifinalen

Stjärnskottet Filip Wiklund: Fantastisk roligt

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Med sitt första mål i innebandyns superliga hjälpte han Mullsjö att ta ett stort steg mot SM-semifinalen.

– Det här är fantastiskt roligt, säger 18-årige anfallaren Filip Wiklund efter 5–4-segern mot Linköping.

Linköping vann den första kvartsfinalen med 5–3, Mullsjö svarade med att avgöra de två följande matcherna i sudden death genom Henrik Olofsson respektive Arvid Wibring-Lindqvist.

Filip Wiklund är inte lika rutinerad, men det hindrade honom inte från att spela en viktig roll när Mullsjö vann kvartsfinal nummer 4.

”Skön känsla”

18-åringen inledde säsongen i allsvenska Fagerhult Habo och registrerades för Mullsjö den sista januari. Mot Linköping gjorde han sitt första mål i superligan, vilket betydde 3–0 i början av den tredje perioden.

– Arvid (Wibring-Lindqvist) skickade ut bollen till mig på kanten och jag lyckades lägga in den i bortre hörnet. Det var en riktigt skön känsla, säger Filip Wiklund, som har dubbellicens.

”Riktigt fint gäng”

Underläget tvingade Linköping att sätta full fart framåt hemma i sporthallen, och samtidigt blotta sig bakåt. I ett sista desperat kvitteringsförsök tog värdklubben ut målvakten, och då passade Tobias Utterberg på att sätta matchavgörande 5–3 i tom bur.

Efter matchen var ingen lyckligare än Filip Wiklund, som tidigare under säsongen debuterade i U19-landslaget.

– Det är kul när man får chansen att spela. Det här är ett riktigt fint gäng, och med vår publik blir det inte sämre. 300–400 supportrar från Mullsjö var här i kväll, berättar han.

Avgör på söndag?

Västgötarna leder matchserien med 3–1 och kan säkra semifinalplatsen hemma i Nyhemshallen på söndag.

– Det ska bli kul. Det är bara att gå in och köra 100 procent igen, säger Filip Wiklund.

Växjö är, som enda klubb, klart för semifinal. I de övriga kvartsfinalserierna är det fördel Storvreta och Falun, som leder med 3–1 mot Dalen respektive Helsingborg.

ARTIKELN HANDLAR OM