Södertälje Kings vann första kvartsfinalen

avMalin Wahlberg

Foto: ERIK SIMANDER, BILDBYRÅN

Södertälje Kings vann den första kvartsfinalen med 63-49.

Men Jämtland har inte gett upp.

– Vi vet att vi kan slå dem och det vet de också, säger coachen Torbjörn Gehrke.

Foto: BILDBYRÅN
Torbjörn Gehrke.

Slutspelet i basketligan har hittills inte varit speciellt jämt. Luleå slog Umeå stort och Uppsala krossade Borås tidigare i veckan.

Norrköping hade heller inga större problem att besegra Nässjö med 63-49. Men mellan Södertälje och Jämtland var det jämnare.

De regerande mästarna började dock bäst och drog ifrån till 16-4 innan bortalaget vaknade. Södertälje hade fortfarande ledningen efter den första perioden, men i den andra gick Jämtland ikapp.

Men även om gästerna vägrade att släppa hade Kings övertaget hela matchen och sista minuterna kunde mästarna gå ifrån och vinna med 63-49.

– I dag skjuter vi för dåligt. Södertälje gör ett bra jobb defensivt, det är inget snack om det, men utav de gånger vi missar är det 25-30 procent som är i väldigt bra lagen och vi drar inte i dem. Vi kan inte skjuta 36 procent och tro att vi ska vinna en match mot Södertälje, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke.

”Inte lika dominanta”

Jämtland, som vunnit två av fyra möten mot Kings den här säsongen, tror sig ha en bra chans att skicka ut mästarna i kvarten.

– Många tittar på Södertälje som det laget de har varit, men de är inte riktigt lika bra. Det är bara att kolla vilka som har lämnat, Dino Pita, Chris Czerapowicz, Skyler Bowlin, Roberson, det är klasspelare som har varit här genom åren. Jag tror att man förväntar sig att de ska vara som förr och det är de inte riktigt. Södertälje är fortfarande ett topplag, men inte lika dominanta, och det säger jag med all respekt. Man måste också de spelare som varit där men inte är det längre cred, säger Gehrke.

Vilka ser du som guldfavoriter i dagsläget?

– Jag ser fem lag som kan stå i final. Södertälje, Norrköping, Uppsala, Luleå och vi. Det är lagen som ser starkast ut just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM