Von Eckermann: Det är min största seger här

Kungen av Scandinavium heter Henrik von Eckermann.

Inför en fullsatt kokande arena öste han hem segern i Världscupen.

– Vad ska jag säga? Det är så många känslor nu, säger en mycket lycklig vinnare direkt efter sin tredje seger denna helg.

Henrik von Eckermann.
Henrik von Eckermann.

Henrik von Eckermann var redan klar för världscupfinal i Omaha och behövde egentligen inga fler poäng.

Det spelade ingen roll. Han ville vinna här på hemmaplan och han gjorde det. För tredje gången den här helgen. 

Som näst sista ryttare i omhoppningen på tid satte han gasen i botten på sitt sto Mary Lou som var helt med på noterna.

– Jag hade bara sett lite grann och visste inte hur jag måste rida för att vinna och så. Men jag sa redan innan, jag kör så hårt jag kan utan att riskera att någonting händer och jag fick ett bra flyt redan från början. Och så stämde det till slut, säger han. 

”Min största seger här”

Han har haft en stark VC-säsong med Mary Lou, men hon är fortfarande en relativt ny häst för honom. Idag kände han att hon var redo för att gå fullt ut.

Därmed satte han press på sista ryttaren, Simon Delestre på Chesall Zimequest, som både rev och fick en sämre tid.

– Det är min största seger här absolut. Jag har inte vunnit nånting här och inte heller tre klasser på samma tävling. Jag har aldrig haft ett sånt här meeting förut, någonstans, säger 35-åringen som för fyra månader sedan startade eget tävlingsstall i Tyskland.

Persson tolva

Verksamheten har gått långt över förväntan. 

– Man jobbar alltid mycket. Men det har varit extremt mycket nu när jag blivit mig egen och tjejerna hemma, jag måste ge dem en eloge först och främst. De har kämpat och slitit dag och natt nästan, säger han. 

Mary Lou kommer att vara kvar hos Henrik von Eckermann, med säkerhet till årsskiftet och kanske längre. Därmed är hon en av de hetaste svenska hästarna till EM i Göteborg i augusti.

Även Helena Persson med sin 17-årige Bonzai H gick felfritt i grundomgången. I omhoppningen åkte dock en bom i backen. Hon slutade på en tolfte plats. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.