Wozniacki vann WTA-slutspelet

Foto: Yong Teck Lim/AP/TT
Caroline Wozniacki.
SPORTBLADET

Caroline Wozniacki har tagit karriärens största titel. Danskan vann finalen i WTA-slutspelet mot veteranen Venus Williams. 27-åringens segersiffror skrevs till 6–4, 6–4.

På åttonde försöket lyckades Caroline Wozniacki till slut besegra Venus Williams. Danskan såg ut att gå mot en klar seger när hon, efter att ha vunnit första set, rusade fram till en 5–0-ledning i andra. Men den tio år äldre motståndaren på andra sidan nätet kämpade sig tillbaka.

Amerikanskan servade för att utjämna till 5–5, men då hittade Wozniacki nya krafter, brände sin första matchboll men satte den andra. Den före detta världsettan kastade sin racket i luften och jublade.

Världssexan Wozniacki har en lyckad säsong bakom sig. Hon har spelat flest matcher på touren, vunnit två titlar och spelat ytterligare sex finaler.

Danskan toppade singelrankningen 2010 och 2011 men ifrågasattes för att hon aldrig vann en stor final. Hon har spelat final i grand slam-sammanhang två gånger, båda i US Open, men lyckades inte nå hela vägen fram. I WTA-slutspelet har hon nått final en gång tidigare, för sju år sedan, men då blev det förlust mot belgiskan Kim Clijsters.

För Venus Williams var det säsongens tredje stora finalförlust efter att ha nått lika långt i Australian Open och Wimbledon.

ARTIKELN HANDLAR OM