Calles hopp: Johan Olssons formtoppningsplan

avErik Karlsson

SPORTBLADET

Johan Olsson är tillbaka i landslaget som ledare. 

Nu hoppas Calle Halfvarsson att Olsson ska hjälpa honom att hitta formen när det krävs. 

– Kanske kan den planen som Johan haft funka på mig också, säger han. 

Johan Olsson var den stora knallen när skidlandslaget presenterade sin ledarstab i dag. OS- och VM-guldmedaljören ska komplettera nya, unga, tränarna Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo. 

– Ja där blir Johan gammelräven, säger Calle Halfvarsson som välkomna Olsson tillbaka i landslaget.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

– Vi förlorade Marcus nu vilket jag tyckte var jättetråkigt, men nu får vi tillbaka Johan så det känns ändå kul för oss som varit med ett tag. 

”Varit som sämst när det gäller som mest”

Calle Halfvarssons träningsupplägg ska skötas av Mattias Nilsson men han hoppas ändå kunna nyttja Johan Olssons erfarenhet, särskilt fram emot mästerskap. Halfvarsson har precis gjort bokslut på OS och ytterligare en missad formtopp när det gäller som mest. 

– Själv har jag varit lite raka motsatsen till Johan, jag har haft det svårt att hitta formen till mästerskapen så jag hoppas kunna lära mig mycket av honom, säger Halfvarsson som redan bestämt sig för att ändra en del i sitt upplägg. 

– Ja, det finns vissa grejer som jag måste göra annorlunda nu under sommaren och hösten för att kunna skjuta formen framåt lite. Det har varit mitt problem tidigare att jag är i form för tidigt och sen avtar den på hösten och när det gäller som mest är den som sämst. 

Sveriges alla medaljer i OS 2018 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM