Han slogs ned på innekrogen

SPORTBLADET

Rune Holta: Det var en hemsk upplevelse

1 av 2 | Foto: MISSHANDLADES VMS Elits norske speedwaystjärna Rune Holta blev nedslagen.

Rune Holta, 30, stod och tittade på EM-fotboll på krogen när det bara small.

- Det värsta jag varit med om, säger den norske speedwaystjärnan.

I går var han tillbaka på banan igen.

Fortfarande med kraftig huvudvärk efter den kraftiga smällen för en vecka sedan, men tillräckligt stark för att kunna köra hem tolv imponerande poäng (plus två bonuspoäng) när hans VMS Elit sänkte Kumla-Indianerna.

Det gick för Holta som för svenske fotbollsstjärnan Christian "Chippen" Wilhelmsson.

Båda kom tillbaka till barndomsstaden gick på lokal - och blev överfallna.

Slag i bakhuvudet

Rune Holta hade varit ute och ätit med sin flickvän när paret bestämde sig för att gå vidare till populära Beverly Hills Fun Pub i Stavanger för att titta på EM-fotboll.

Helt oprovocerat fick plötsligt Holta ett kraftigt slag i bakhuvudet. Han föll ned på golvet alltmedan misshandeln fortsatte.

- Jag blev liggande, men fick ändå ta emot ytterligare sparkar och slag innan vakterna fick bort mannen. Det var en hemsk upplevelse, berättar Rune Holta.

Hjärnskakning

På sjukhuset kunde läkarna konstatera att misshandeln resulterat i en hjärnskakning. Och trots att det gått en vecka har han fortfarande smärtor och känner av yrseln.

- Det gör ont ännu. Men tack och lov kunde jag ändå köra i dag, säger Rune Holta, som tvingades tacka nej till en tävling i Slovenien i helgen på grund av de svåra smärtorna.

- Efter en jobbig start har det lossnat både för mig och laget. Bara att hoppas att jag slipper mer elände på ett tag nu, säger Rune Holta.

elitserien

Peter Ström

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport