Annas motor 24/1

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Lionel Cironneau, AP
Mikko Hirvonen vann stort i Monte Carlo.

1 Mikko Hirvonen

Finländaren vann säsongens första klassiska rally, det i Monte Carlo. Hirvonen hade 1 minut och 51 sekunder på landsmannen Juho Hänninen och 3 minuter och 19 sekunder på trean Nicolas Vuilloz. Återigen visar Finland sin klass på rallyvägarna.

2 Michael Schumacher

Han satsar verkligen på att vinna VM igen, 41 år gammal. Målet är gjutet både från hans och Mercedes sida och på måndag presenteras bilen i Stuttgart. Världsmästarteamet är först ut av alla stallen, men de presenterar fjolårets bil med ny lackering.

3 Felipe Massa

I dag körde han en F1:a igen, 400 kilometer med Ferraris bil från 2008 och GP2-däck i Barcelona. Under onsdagen och torsdagen fick MotoGP-mästaren Valentino Rossi chansen att testa en F1-bil för sjätte gången.

4 David Coulthard

Enligt tyska Sport Bild är ska den förre F1-föraren testa för DTM. Han körde nio säsonger för McLaren-Mercedes och är nu aktuell som ersättare till Ralf Schumacher hos Mercedes. Även den förre F1-föraren Anthony Davidson är intresserad av DTM, men i så fall ska han köra för Audi.

5 Pedro de la Rosa

Den meste testföraren är tillbaka. Han kör F1 för Peter Sauber nästa år. Mellan 2003 och 2009 så arbetade de la Rosa som testförare för McLaren, det bästa resultatet är en andraplats från Ungern 2006.

6 Johan Carlsson

Förlorade sin VM-styrning i MX1 men är nu klar för ett fabriksstyrning i enduro. Han ska köra för Boano Racing Sport Beta Factory Team i JVM.

7 Toni Elias

Han lämnar MotoGP men fortsätter att köra för Gresini. Tillsammans med nykomlingen Vladimir Ivanov ska han köra för teamet i Moto2.

8 Kimi Räikkönen

Han skänker sin Fiat Abarth Grande Punto, som han körde WRC-loppet i Finland, till sin bror Rami, meddelar finländska MTV3. Båda bröderna ska köra Artic rally senare i januari.

9 Martin Whitmarsh

Luca di Montezemolo avgår efter ett år som president för FOTA, F1-teamens organisation, precis som planerat. McLarens teamchef tar över posten, Ferraris Stefano Domenicali blir vice ordförande.

10 Eric Boullier

F1-stallet Renaults nya teamchef tittar på fyra namn inför nästa säsong. Ett av dem är Nick Heidfeld, sedan ryktas det om Christian Klien, ryssen Vitalij Petrov och kinesen Ho-Pin Tung.

Motorstopp

Renault

Enligt franska medier klarade F1-teamet Renault inte det första crashtestet inför årets säsongsstart, vilket betyder att man måste göra om frontpartiet en gång till och göra ytterligare ett test. Det hände i fjol och det hände ett av åren som Alonso vann VM.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM