Anja Pärson körde ur – PH levererade

SPORTBLADET

Varierande form hos de svenska åkarna

Anja Pärsons uppförbacke i slalombranten fortsätter.

I dag åkte hon ur redan i det första åket – igen.

Då fortsatte istället Maria Pietilä Holmner att visa framfötterna med en fjärdeplats.

Foto: Pärson hade det tungt.

Maria Pietilä Holmner fortsätter visa form. I dagens slalom i franska Courchevel var hon åtta efter det första åket, men i det andra lade hon i en växel och körde nästan upp sig till pallen. Till slut var Maria PH fyra i mål.

Schild överlägsen

Tanja Poutiainen ledde efter det första åket, men hade ingen chans i det andra när Marlies Schild visade klass. Österrikiskan, som låg tvåa efter det första åket, fullständigt krossade motståndet i det andra och var till slut 78 hundradelar före tvåan Poutiainen och hela 2.25 före Pietilä Holmner.

För Anja Pärson gick det på nytt tyngre.

Häromdagen åkte hon ur den inledande Super G:n i superkombinationen i Val d'Isère, fick inte köra den efterföljande storslalomen och var efteråt både ledsen och vansinnig.

Åkte ur direkt

– Just nu har man lust att slå sönder alla prylar man har i närheten av sig. Det stämmer inte helt enkelt och det har det inte gjort på hela säsongen, sade Pärson med tårar i ögonen till SVT.

Hon lär inte vara muntrare idag. Pärson körde nämligen ur i det inledande åket här med. Även Frida Hansdotter åkte ur tidigt.

Näst bästa svenska i mål var Therese Borssén med en fjortonde plats. Anna Swenn-Larsson slutade 26:a.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint