”Det blev lite dramatiskt”

SPORTBLADET

Avbröt presskonferens – läkare tillkallades

HERNING/STOCKHOLM. Förbundskapten Per Johansson tvingades bryta den officiella presskonferensen efter EM-semifinalsegern.

Johansson kände sig yr och tillkallade läkare.

– Jag fick ett blodsockerfall. Det blev lite dramatiskt men jag mår bra, säger Johansson.

I fredags var Sveriges förbundskapten Per Johansson för trött för att vara med på träningen och oroliga röster har ställt frågan hur Johansson mår mitt i pressen och uppmärksamheten kring EM-succén.

Hämtade läkare

Efter semifinalsegern mot Rumänien tvingades i dag förbundskaptenen avbryta den officiella presskonferensen på grund av yrsel.

– Han bad att någon skulle hämta mig, säger landslagets läkare Sten Björnum till TT.

– Per fick ett blodsockerfall. Han hade varit upphetsad under dagen och inte ätit. Men han fick en banan och sockervatten av mig, och sen var han okej.

”Blev dramatiskt”

Johansson repade sig fort och kunde vara med på det svenska lagets egen presskonferens på kvällen. Då berättade han själv om händelsen.

– Jag fick ett blodsockerfall och åt lite bananer. Det är ingen fara men det blev lite dramatiskt eftersom jag lämnade. Men jag mår bra, säger Johansson.

– Det är ganska pressande att vara i den här situationen. Men jag njuter också. Det kanske är att jag njutit för mycket under turneringen som är problemet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll