Här kastar han ratten för 380 000 kronor

SPORTBLADET

Barrichello slänger
ratten rakt ut i banan

När Rubens Barrichello kraschat på det 31:a varvet av Monacos GP slängde han ratten värd 380 000 kronor rakt ut i gatan för att sedan ta sig ur bilen.

Både Karun Chandhok och Bruno Senna körde på ratten och nu får Barrichello kritik för att ha äventyrat kollegernas säkerhet.

– Jag var tvungen att kasta ratten, försvarar sig brasilianaren.

Foto: Rubens Barrichello kastade ratten för att snabbt komma ur bilen, men har kritiserats av andra förare som anser att han äventyrade säkerheten.

Efter 31 varv av Monacos Grand Prix tog loppet brutalt slut för Williamsföraren Rubens Barrichello. Den bakre hjulupphängningen gick sönder och brasilanaren snurrade iväg över banan för att sedan dunsa i räcket innan bilen stannade, vänd tvärt emot färdriktningen.

– Det var en stor överraskning, jag hade en jättebra start, men efter depåstoppet började bilen kännas väldigt konstig. Styrningen kändes inte alls normal och problemet blev bara värre tills jag kraschade, säger Barrichello till webbplatsen autosport.com.

Kastade ratten

När kraschen var ett faktum kastade brasilianaren, i vad som såg ut att vara stor frustration, ratten i gatan och tog sig ur den brinnande bilen. Dyrgripen som är värd 50 000 dollar, vilket motsvarar cirka 380 000 kronor, blev sedan överkörd av både Karun Chandhok och Bruno Senna.

– Vad var det han gjorde? Man ser ju på videon att han bara kastar den, säger Chandhok till totalF1.com.

Brasilianaren försvarar sig

Efter loppet har det hörts röster som menar att Barrichello äventyrade säkerheten för sina kolleger genom sin impulsiva handling. Men Barrichello försvarar sig, han menar att det inte var en känsloreaktion att kasta ratten.

– Jag gjorde det eftersom jag ville komma ut ur bilen så fort som möjligt. Efter kraschen stod jag vänd åt fel håll och bilen brann, säger han enligt webbplatsen totalF1-com.

Barrichello får också stöd av Williamschefen Patrick Head som försvarar sin förare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1