Stjärnan: ”Min syster tog sitt liv”

SPORTBLADET

Dolye Brunson skriver själv om sorgen

Pokerlegendaren Doyle Brunson, 77, har sorg.

Nyligen begick hans storasyster Lavada självmord och nu skriver stjärnan själv om sorgen.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att hon var så deprimerad, säger han.

Doyle Brunson har varit en del av inredningen vid de mest penningstinna pokerborden i 50 år men på sistone har legendaren spelat ytterst sparsamt.

Nu berättar stjärnan själv varför på sin blogg, att orsaken är att hans storasyster Lavada Hale nyligen begick självmord.

"Inte leva i en mörk värld"

– Det är svårt att komma tillbaka till vardagen efter att min enda syster, Lavada Hale, gått bort. Lavada var 79 år gammal och hade förlorat sin syn på grund av glaukom och andra relaterade ögonsjukdomar. Hon kunde inte med tanken att leva sina sista år i en mörk värld så hon tog sitt eget liv. Hon var en så stark person så jag hade aldrig kunnat drömma om att hon var så deprimerad att hon skulle kunna begå självmord, skriver Doyle Brunson på sin blogg på Cardplayer.com.

"Vi är en tuff familj"

Stjärnan skriver att han kommer att börja spela poker igen nästa vecka, i sin egen turnering "The Doyle Brunson WPT Poker event" på Bellagio i Las Vegas eftersom "han verkar mår bättre när han är upptagen", och passar också på att tacka för allt stöd från kollegor och fans.

– Det har varit en tuff tid för vår familj, men vi är en tuff familj och jag är stolt över hur alla bemötte den här tragedin. Tack till alla som ringt, tvittrat och bett för oss. Vila i frid Lavada.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker